Gyurátz Réka ezüstérmes – Besic Thaiföldre utazott

Gólvonal-technológia a Fradinál - új játékosok Fehérváron: Sporthír-összefoglaló

2014/07/25

Atlétika vb – Gyurátz Réka ezüstérmes a junior atlétikai vb-n

A kalapácsvető Gyurátz Réka ezüstérmet szerzett az egyesült államokbeli Eugene-ben zajló junior atlétikai világbajnokságon.

Gyurátz Réka a dobogón - fotó: Magyar Atlétikai Szövetség
Gyurátz Réka a dobogón – fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A tavaly még ifjúságiként győztes 18 éves magyar versenyző elsőre elért 64,68 méteres dobásával lett második – áll a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapján. A még ifjúsági korú, 17 éves Bácskay Zsófia 62,51 méterrel a hatodik helyen végzett.

Labdarúgás – MLSZ – Gólvonal-technológia az FTC-nél, magasabb pénzdíj a Magyar Kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén többek között engedélyezte a Ferencváros új stadionjában a gólvonal-technológia alkalmazását, illetve 129 millió forintra emelte a Magyar Kupa összdíjazását.

gólvonal technológia - fotó: www.telegraph.co.uk
Gólvonal-technológia – fotó: www.telegraph.co.uk

A szövetség honlapja szerint a testület tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy a világbajnokságon alkalmazott rendszert használják a Groupama Arénában, amelyben – Magyarországon elsőként – a legmodernebb technika segíti majd a játékvezetőket annak megítélésében, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.

 

 

Labdarúgás – Besic elutazott az Evertonnal Thaiföldre

Muhamed Besic, a Ferencváros bosnyák futballistája csatlakozott az angol élvonalban szereplő Everton keretéhez, azaz nagy valószínűséggel a liverpooliaknál folytatja pályafutását.

A 21 éves játékos, aki a brazíliai világbajnokságon hazája válogatottjának mindhárom csoportmérkőzésén pályára lépett, elutazott a szigetországi együttessel Thaiföldre.

Muhamed Besic - fotó: www.rantsports.com
Muhamed Besic – fotó: www.rantsports.com

Roberto Martínez, a liverpooli csapat vezetőedzője a klub honlapján elmondta, hogy a futballista vasárnap, a Premier League-újonc Leicester City elleni bangkoki felkészülési mérkőzésen még nem fog játszani, a következő napokban csak ismerkedik a környezettel. Hozzátette: a szurkolóknak a visszatérés után szeretnék hivatalosan bemutatni a játékost.
A szakember külön megköszönte a Ferencváros vezetőinek hozzáállását, mint mondta, a zöld-fehér klub vezetői rendkívül türelmesek voltak Besic ügyében.
A szerződést hivatalosan még nem írták alá a felek, erre a következő napokban kerülhet sor.


Kézilabda – 
Kiss Szilárdról nevezik el a siófoki kézilabda akadémiát

Kiss Szilárdról, az egyik legsikeresebb magyar kézilabdaedzőről nevezik el a siófoki kézilabda akadémiát.

Az elképzelésről Fodor János, a Siófok-Galérius Fürdő klubigazgatója beszélt azt követően, hogy 70. születésnapja alkalmából köszöntötték a trénert, aki jelenleg a helyi utánpótláscsapatokért felelős szakmai igazgatóként dolgozik.

Kiss Szilárd - fotó: www.siofokkc.hu
Kiss Szilárd – fotó: www.siofokkc.hu

Kiss Szilárd – aki a Veszprém férfi és a Dunaferr női együttesével ért el szép sikereket, női szövetségi kapitányként pedig 2004-ben Eb harmadik volt – a felkérés után alá is írta az erről szóló nyilatkozatot.
Siófokon csaknem kétszáz fiatal kézilabdázik az utánpótlás-korosztályban, és a magas szintű munkát a tavaly átadott munkacsarnok mellett az idén felépülő, negyven fős kollégium segíti majd.

 

Női kézilabda NB I – Újabb játékosokkal erősített a Fehérvár KC

Újabb játékosokkal erősített a női kézilabda NB I-ben szereplő Fehérvár KC, a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján két szerb légiós, az irányító-átlövő Tanja Bogosavljevic és a kapus Natasa Savko érkezését jelentette be.

Tanja Bogosavljevic akcióban - fotó: www.mojacrvenazvezda.net
Tanja Bogosavljevic akcióban – fotó: www.mojacrvenazvezda.net

Mindketten a belgrádi BMS Milenium együttesétől jöttek a klubhoz, és egyaránt kétéves szerződést kötöttek.
Az eseményen elhangzott, hogy az együttes – amelynek célja a legjobb négy közé kerülés – tovább erősödhet, ugyanis már a csapattal edz a horvát irányító, Dora Lackovic is, s várhatóan néhány napon belül hivatalossá válik a 21 éves játékos szerződtetése.
A Fehérvár KC-nál két héttel ezelőtt két japán játékos, Tanabe Juki és Isitate Majuko, valamint Csáki Viktória megszerzését jelentették be.

Megnyílt a Bakony első bobpályája

fotó: MTI Nagy Lajos
fotó: MTI Nagy Lajos

A kislődi Sobri Jóska Kalandparkban felavatott bobpályán siklik le egy látogató 2014. július 25-én. A 900 méter hosszú pálya a Bakony első bobpályája. (MTI)

 

Hozzászólások