Ha a pasinak nem megy a szex…

Van megoldás a boldog szexuális életre!

2014/12/16

Ha egy férfinak nem megy a szex, nem kell azonnal arra gondolni, hogy nem szeretné, vagy nem kíván. Lehet, hogy mögötte orvosi problémák állnak. Most felfedjük, hogy mi lehet az oka.

A korai magömlés minden ötödik férfit érint. Miután pedig az ettől szenvedő férfiak fele már az első együttléttől érintett benne, így azt lehet mondani, hogy korcsoporttól függetlenül állandó ez az arány. Számos más állapot és betegség, pl. prosztatagyulladás is befolyásolhatja károsan a férfi teljesítőképességét, így ez korai magömlést okozhat.

517523881

Mit kezeltessünk, ha a prosztata gyulladás korai magömlést okozott?

A betegség kórképétől függ és csak szakorvos által ellenőrzött terápia segíthet a bajban. A prosztata gyulladásos eredetű megbetegedése esetében a mirigy fájdalmas duzzanata alakul ki. Ennek oka leggyakrabban a bakteriális fertőzés, ahol a kórokozók a véráramból, a vizeletből, akár nemi érintkezéssel is a prosztatába kerülhetnek. Gomba vagy vírusos fertőzés is előfordul. A bakteriális jellegű gyulladás lehet hosszan elhúzódó, vagy hirtelen fellángoló.

Mi okozhatja?

Kismedence izmainak feszülése (kerékpározásnál például) vagy krónikus stressz is okozhatja a problémát, de az is előfordulhat, hogy nincs gyulladásos jel, és kórokozó sem a prosztatában. Prosztata gyulladás esetén gyakori a deréktáji, gáttáji, keresztcsonti fájdalom, vagy a comb belső oldalába kisugárzó fájdalom. Gyakori vizelési inger jelentkezhet. A fájdalom érintheti a nemi szervet, a heréket is, ami miatt korai magömlés, merevedési zavar, nemi vágy csökkenése, fájdalmas ejakuláció jelentkezhet.

Mit lehet tenni ellene?

Az életmód terén is változtatásokat kell alkalmazni. Lehetőség szerint kerülni kell a hosszú távú ülést, a kerékpár és a motorbicikli használatát, az erősen fűszeres ételeket és az alkoholfogyasztást. A legfontosabb, hogy menjünk szakorvoshoz! Ő hívatott eldönteni, hogy a prosztatagyulladás, mely valóban okozhat szerzett korai magömlést, antibiotikumos kezelése esetén megoldja-e egyben a korai magömlés problémáját is avagy sem.

iStock_000015451743_Small

Mi történik, ha nem figyelünk oda rá?

A kezeletlen prosztatagyulladás hosszú távon súlyosbíthatja a helyzetet. Ezért fontos, hogy ha korai magömlésre gyanakszunk, forduljunk orvoshoz az ok megállapítása érdekében, mert így lehetségessé válik a kezelés.

Tavaly elindul a Magyar Szexuális Medicina Társaság szakmai felügyelete mellett a „Tiéd a kontroll” kampány, mely az érintettek figyelmét hívja fel arra, hogy a korai magömlés kezelhető, van segítség, merjenek orvoshoz fordulni. Azt, hogy a korai magömlés, mint probléma hátterében áll-e esetleg prosztata gyulladás, az urológus szakorvosok tudják megmondani. Ezért ezzel a kezelhető egészségügyi problémával kapcsolatban őket kell keresni, előtt pedig számtalan információ a www.tiedakontroll.hu oldalon is megtalálható, ezeket is érdemes elolvasni.

Hozzászólások