Hagymás rostélyos burgonyasalátával

Erdélyi recept a nagymama konyhájából

2016/09/01

A hagymás rostélyos korántsem mondható diétás ételnek. Ellenben finom és laktató ebéd. Ez a recept egyenesen Erdélyből érkezett, a nagymama konyhájából. 

Tipikus magyaroknak való kaja. Hatalmas, bőséges adag. Minden meg van benne, amitől teli gyomorral dőlhetünk le ebéd után: hagymás hús és krumpli.

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyosnak való borjúhús
  • zsír, olaj
  • 2 fej hagyma
  • liszt
  • mustár
  • bors

A burgonyához:

  • 50 dkg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2-3 ek tejszín
  • ecet

Elkészítés:

1. A rostélyosnak való szeleteket a kívánt vastagságra klopfoljuk, széleit és az inas részeit picit bevagdaljuk, hogy megelőzzük a sütés közbeni összeugrást, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és a finomabb íz érdekében megkenjük vékonyan mustárral. 

2. Alufóliával letakarva kb. egy órát hagyjuk, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek, majd a szeletek mindkét oldalát forró zsírban pirosra sütjük. 

3. A karikára vágott főtt burgonyához hozzákeverjük a majonézt és a tejszínt, majd ízlés szerint sóval és ecettel ízesítjük. 

4. A hagymát vékony karikára vágjuk, és lisztbe forgatva forró olajban ropogósra sütjük. Ezt tálaláskor a hús tetejére szórjuk. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások