Hajdinás-banános palacsinta

Az egészséges étkezések új generációja

2016/04/18

Időnként mindenki szervezete visszautasítja a nehéz ételeket, és csak valami könnyedre vágyik. Ilyen alkalmakra ez a palacsinta tökéletes lehet!

Az elmúlt időszakban sikerült annyi zsíros húst bevinnem a szervezetembe, hogy reggel ránéztem a csülökre a hűtőben, és már attól rosszul lettem. Ebből kifolyólag valami olyan receptet akartam keresni, amit bármilyen “diéta” során megengedhet magának az ember, nem megy rá a fél napom, hogy elkészítsem, és még finom is. Nos, ez a palacsinta pontosan ilyen.

Mutatom is a receptet!

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre hajdina
  • 1/4 bögre kukoricadara
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 evőkanál maca-gyökér por
  • 2 evőkanál chia mag
  • Csipet só
  • Csipet fahéj
  • 2 érett banán
  • 3/4 szójatej (vagy más vegán tej)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek olvasztott kókuszolaj
  • Kókuszolaj a főzéshez

Elkészítése:

  1. Tegyük az összes “száraz” hozzávalót egy tálba, és keverjük össze.
  2. Egy kisebb tálban nyomkodjuk szét a banánokat, hogy ne legyenek darabosak.
  3. Tegyük át a banánokat a nagyobbik tálba, öntsük hozzájuk a szójatejet és a vaníliakivonatot, majd keverjük össze.
  4. Ha ez kész, keverjük hozzá az olvasztott kókuszolajat.
  5. Öntsünk egy kis kókuszolajat egy serpenyőbe, majd süssük meg a kis palacsintáinkat közepes hőmérsékleten. Figyeljünk oda, hogy a tészta alatt mindig legyen kókuszolaj! Mikor az aljuk aranybarnára sült, fordítsuk meg őket.

Jó étvágyat!

Hozzászólások