Hajdú Péter lefekvés előtt mindenre nyitott

A népszerű televíziós elárulta, hogy mit lapozgat a legszívesebben este az ágyban elalvás előtt.

2014/05/09

Hajdú Péter mindenevő, legalábbis ami a könyveket illeti: nincs olyan téma, amibe ne ásná bele magát szívesen. A népszerű televíziós azt is elárulta, legszívesebben az ágyban, elalvás előtt lapozgatja kedvenc köteteit.
Történelem, gazdaság, kaland vagy fikció – Hajdú Péter bármire vevő, ha olvasásról van szó. Az irodalom szeretete egészen születése óta végigkíséri az életét, hiszen a Költészet napján jött világra.

„A sok munka mellett kevés szabadidőm van, de olvasni nagyon szeretek: igyekszem este, lefekvés előtt beiktatni néhány oldalt kikapcsolódásképpen. A könyvek terén mindenevő vagyok, általában a hangulatomtól függ, hogy milyen témában olvasok. Nincs kifejezetten se kedvenc íróm, se kedvenc művem, sőt, még kedvenc témám se: szeretem a regényeket, a fikciókat, de a történelmet is. Most épp Francis Fukuyama egyik regényét olvasom, ami amerikai gazdaságról szól, és nagyon érdekesnek találom – ebből is látszik, hogy tényleg minden érdekel” – mondta mosolyogva Hajdú Péter.
A televíziós most ugyan mindent szívesen olvas, ez nem volt mindig így: mint minden gyerek, ő is utálta a kötelező olvasmányokat.

20-Hajdu-Peter-vsz„Szerintem nincs olyan gyerek, aki általános iskolában ne irtózna a kötelezőktől, én sem szívesen olvastam el, amiket akkor kértek tőlem. Ez már gimnáziumban teljesen megváltozott, akkor már inkább vettem kezembe regényeket. Az első könyv, amit olvastam és meghatározta a gyerekkoromat, az Fekete István Vukja volt. Magyarok közül nagyon szeretem Mikszáthot és Jókait, de a kortársak közül nemrég olvastam Spiró György egyik regényét, ami megfogott. Nem tudom eldönteni, hogy a magyar vagy a külföldi irodalom áll-e hozzám közelebb, a kettőt talán nem is lehet összehasonlítani egymással. Sosem határoztam meg, hogy mit olvasok szívesen, ha hallottam egy témát, ami megtetszett, vagy olvastam egy kritikát, ami miatt érdekesnek találtam egy könyvet, akkor abba beleolvastam. A versekkel is hasonlóan vagyok, bár a klasszikusokért rajongok igazán: szeretem Radnótit, de a kedvencem József Attila, talán azért is, mert egy napon születtünk – ha nem is egy évben” – tette hozzá nevetve Hajdú Péter

Hozzászólások