Hajléktalan volt, ma naponta étterembe jár

Bizonyíték, hogy az élet bizony csodás

2016/10/27

Ritkák az olyan történetek, melyek egy hajléktalan felemelkedéséről szólnak, de azért vannak. Mai sztorink is ilyen, igaz, kicsivel másabb köntösben.

A legújabb magyar kutatások szerint a magyar lakosságnak mindössze 2%-a jár heti rendszerességgel étterembe, a napi gyakoriság pedig ennél is kevesebb. Talán éppen ezért kapjuk fel még jobban a fejünket, mikor arról olvasunk, hogy egy hajléktalan élete 180 fokos fordulatot vett, s ma már minden nap étterembe járhat. 

Popeye esetében pontosan ez történt. Egykor még Los Angeles utcáit járta, legtöbb esetben fedél nélkül éjszakázott, s azt ette, amit talált, esetleg amit adtak neki. Mára viszont egyetlen ember kedvességének és szeretetének hála megengedheti magának, hogy a legjobb helyeken fogyassza el a reggelijét legjobb barátja, Ivy Diep társaságában. Azóta a közösségi médiát is meghódította, Instagramon 119 000 ember követi. Tény ami tény, a hajléktalan élet Popeye számára már csak a múlt egy árnya. Azóta már egészséges súlyúra hízott, megjelenése is megnyerőbb lett, hála egy tehetséges borbélynak. Lássuk be, kevesen tudnak ilyen jól pózolni egy tányér étel mellett – annak ellenére, hogy Popeye csak egy kutya.

Ivy, Popeye befogadója és megmentője a Boredpanda újságírójának adott interjúban mesélte el történetüket. Popeye még az utcán kóborolt, mikor rátalált. Először nem akarta hazavinni, hiszen már több kutyát is tartott otthon, de végül mégis nála maradt, azóta pedig szinte elválaszthatatlanok lettek. Később egy barátnője tanácsára készítette el az Instagram-fiókot, s azóta rendszeresen járnak olyan éttermekbe, ahol esetleg Popeye számára is van valami étel. De még akkor sincs probléma, ha nincs, mert Ivy mindenhova visz magával néhány jutalomfalatkát.

Kövesd Popeye-t az Instagramon!

Hozzászólások