Halálhír árnyékolta be Risztov Éva versenyét

Képtelen volt kizárni a gyászt

2015/05/15

Risztov Éva 8. helyezést ért el a legutóbbi versenyén, és bár mindenki gratulált neki, ő tudja: jobban is sikerülhetett volna, ám képtelen volt kizárni az érzelmeit. Az úszónő a verseny előtti éjszaka tudta meg, hogy édesapja meghalt.

Senkinek sem tudott beszélni fájdalmáról Risztov Éva, amikor éjszaka a hotelszobában megkapta az SMS-t, hogy elhunyt az apukája. Az sportolók a versenyek alatt egyedül laknak, hogy fel tudjanak készülni a megmérettetésekre, ráadásul másnap már úsznia kellett. Nyolcadik lett, és bár sokan gratuláltak neki, tudja, hogy edzője és sporttársai jobb eredményt vártak.

„Éreztem, bár nem mondta a szemembe senki, hogy sokaknak csalódást okoztam. Most legalább elmondhatom, de véletlenül sem szeretnék magyarázkodni, hogy többek között apukám halálhíre is hozzá járult ahhoz, hogy nem úgy jött össze minden, ahogy akartam. Azt hittem, képes leszek elfojtani az érzelmeimet és csak a versenyre koncentrálni, de ez mégsem sikerült maradéktalanul. Ki akartam zárni minden gondolatot a fejemből, úgy terveztem, ha hazaérek Magyarországra, majd hagyok időt arra magamnak, hogy szembesüljek a gyásszal – mondta a Bestnek Risztov Éva.

Éva Londonból arannyal tért haza (Fotó: Facebook)
Éva Londonból arannyal tért haza (Fotó: Facebook)

Az úszónő részben felelősnek érzi magát azért is, mert a szülei elváltak: gyerekkorában édesanyja kísért őt a versenyekre, így a házasságára kevés ideje maradt. Éva anyukájával élt, de az apa-lánya viszony megmaradt Gyuri bácsival.

„Még csak párnapja vagyok itthon, azóta szinte minden időmet az édesanyámmal töltöm. Olyanok vagyunk egymásnak, mint két jó barát. Apukámmal is szerettük egymást, de végül sok minden nem mondtunk el egymásnak. Túl gyorsan ment el. Felfoghatatlan, hogy nincs többé! Ezentúl versenyzés közben egy kicsit rá is gondolok majd. Talán még jobb teljesítményre leszek képes, ha úgy küzdök, hogy a szívemben őrzöm azt a sok szeretetet, amit tőle kaptam” – árulta el Risztov Éva.

Hozzászólások