Halálosan veszélyes jelmezek

Mibe NE öltözzünk, ha életben akarunk maradni?

2016/01/20

Hamarosan itt a farsang ideje, a német rendőrség pedig máris attól tart, hogy elvetemültek terroristának vagy fegyveres támadónak fognak öltözni. De milyen jelmezekkel kerülhetünk még életveszélybe?

received_2491012060986581

A kölni szilveszter miatt Németország rendőrei arra kérik a karneválozni vágyókat, hogy a téli mulatozásokon ne öltözzenek terrorista jelmezbe, mivel elég csúnya következményei lehetnek. Attól is tartanak, hogy lesznek olyan bulizók is, akik élethű szúró- vagy lőfegyverekkel tűnnek fel egy-egy partin. Szóval ha senki nem akarja, hogy véletlenül lepuffantsák egy kis vicc miatt, azok kerüljék például az ISIS egyenöltözetet, vagy a testre szerelhető műanyag bombákat.

Veszélyes jelmezötletek akadhatnak még a terrorveszély ellenére is. Tavaly például a “Láthatatlan Ember” kosztüm okozott aggodalmat az USA-ban, ami egy tetőtől talpig fekete, testre feszülős öltözékből áll. Egyrészt viselői – főként este – nehezen észrevehetővé váltak az autósok számára, másrészt a maszkon keresztül nem lehetett megfelelően lélegezni.

Érdemes azt is megfontolni, hogy harisnyával a fejünkön menjünk-e a bankba pénzt felvenni, vagy a postára levelet feladni. Problémákba ütközhetünk ha medvejelmezben vagy egyéb vadállatnak öltözve mászkálunk az erdőben vadász szezon idején. Sőt, szarvas kosztümben az út közepén sem vagyunk biztonságban. Kerülni érdemes a vágóhidakat, ha páros tehénjelmezt választunk, valamint nem ajánlott francia mesterszakácsok közé csigaruhában becsúszni. A földönkívüli öltözék sem menő egy FBI bulin, de a klasszikus szellemjelmez miatt is kerülhetünk slamasztikába. Lőtéren, íjászklubban vagy darts rendezvényen pedig soha ne hordjunk céltáblás pólókat!

Ha tudsz még veszélyes jelmezötletekről, ne habozz megosztani velünk hozzászólásodat!

Hozzászólások