Haldoklik a Batman egykori sztárja

Val Kilmernek hetei vannak hátra

2015/10/30

A hollywoodi filmsztár, az egykor még Batman szerepét is megformáló Val Kilmer haldoklik, előrehaladott torokrákja van, és nem hajlandó kórházban kezeltetni. Orvosai szerint hetei vannak hátra.

Az 55 éves Val Kilmer állapota már olyan rossz, hogy nemrég intenzív osztályra került egy Los Angeles-i kórházban. Orvosai szerint csak annak köszönheti, hogy még él, hogy korábban nagyon edzett volt, sokat sportolt, és szervezete különlegesen erős a torokrákkal szemben.

Az orvosok akkor egy légzést biztosító kanült is beültettek a gégéjébe, amit ruhákkal és fejkendővel próbál takarni a színész. Állapotával ő maga is tisztában van, de nem akar elfekvőbe menni, pedig a legrosszabb az, hogy otthon egyedül van, nincs senki, aki ápolja.

kilmerhald

Val Kilmer a kilencvenes években Hollywood egyik legfelkapottabb színésze volt, olyan filmekben játszott, mint a Top Secret!, a Top Gun, a The Doors, a Tombstone, a Dr. Moreau szigete, vagy a Batman visszatér, ahol a főhőst alakította. Az ezredforduló után is sok szerepet vállalt.

A súlyos betegséget nehezíti, a megfelelő kezelést pedig lehetetlenné teszi, hogy a színész a Christian Scientist (Keresztény Tudomány) nevű szekta tagja, amely szerint betegség nem létezik, és tagjai meditációval gyógyítják magukat. Val Kilmernél idén januárban diagnosztizáltak előrehaladott torokrákot, a kezelést azóta visszautasítja.

Hozzászólások