Hallgasd meg az Eurovízió idei nyertesét!

Ez nem a mi versenyünk volt

2015/05/24

Bár Boggie dala, a Wars For Nothing sok kritikát kapott, simán bejutott a 2015-ös Eurovízió döntőjébe, ahol viszont sajnos egy percig sem volt versenyben. Sokig úgy tűnt, az oroszok mindent visznek, de az addig mögöttük kullogó svédek elképesztő hajrát vágtak le, és előadójuk, Måns Zelmerlöw nyerte meg a dalfesztivált a Heroes című produkciójával.

Oroszország a pontozás legnagyobb részében az élen állt a 2015-ös Eurovízió döntőjében, Svédországgal fej-fej mellett haladtak, és sokáig az olaszok is versenyben voltak az első helyért. A hajrára azonban csak az első kettő nemzet maradt versenyben, és a végjátékban fordított a kritikusok és a közönség kedvence, Måns Zelmerlöw és a Heroes. Mi is tíz pontot adtunk nekik, íme a 60. dalfesztivál győztes dala:

A dal egyébként minden idők harmadik legmagasabb pontszámát szerezte, így jövőre Svédországban rendezik a versenyt – az ország egyébként hatodszor nyert az Eurovízió történetében. Második lett Oroszország (előadó: Polina Gagarina), a harmadik pedig Olaszország (előadó: Il Volo). Érdekes, hogy a házigazda osztrákok, akik tavaly Conchita Wurstot adták a világnak, idén egyetlen árva pontot sem kaptak.

Pedig a show kevéért még egy zongrát is lángba borítottak. A magyar induló, a korábban sok kritikát kapott Csemer Boggie Boglárka szépen, hiba nélkül előadta Wars For Nothing című számát, de lassú dalával érdemben nem tudott beleszólni a legjobbak küzdelmébe, és 19 szerzett ponttal a huszadik helyen végzett az idén kissé langyos versenyen. Íme az előadása:

Hozzászólások