Halott a Városligeti-tónál

Egy bokorban fedezték fel a járókelők

2016/01/04

Borzalmas felfedezést tett néhány járókelő ma délelőtt a Városligeti-tó mellett: egy bokor aljában találtak rá egy férfi holttestére. Egy időre rendőrségi vizsgálat helyszínévé vált a közpark.

received_2491012060986581

Az elsődleges adatok szerint csak a horrorba illő felfedezésről tudni, illetve arról, hogy a halott neme férfi. Egy, a beindult sűrű havazás miatt felállított rendőrségi sátor alatt lehetett látni, hogy folyik a helyszínelés a Városligetben. Egy ideig találgatták, hogy erőszakos bűncselekmény áldozatáról van-e szó, vagy csak a nagy mínuszok miatti kihűlés okozta a megtalált személy halálát. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitány szóvivője állítása szerint azonban, nem merült fel idegenkezűség, így a személy nagy valószínűséggel megfagyott.

fagyhalál

Az előző év végére megérkezett hideg idő sajnos most könnyen okozhat fagyhalált, és nem is muszáj hajléktalannak lenni ahhoz, hogy ez bárkivel előfordulhasson, elég egy átmulatott éjszaka után elaludni egy padon, rosszullét után elájulni vagy kimerültségtől elálmosodni a szabadban. A jelenlegi időjárás arra mutat, hogy a napokban marad a -10 közeli hőmérséklet, ezért könnyen előfordulhatnak ilyen esetek.

A hipotermia néven is ismert kihűlés nem csak a kint tartózkodókra lehet veszélyes, elég hozzá egy tartósan kihűlt lakásban tölteni az időt, így a napokban nem tanácsos fűtetlen helyeken megpihenni, bár tudjuk nem mindenki teheti meg. Ugyancsak veszélyes lehet ebben az időben egy átnedvesedett ruha, vagy ha a 0 fok alatti hőmérséklet erős széllel párosul. Nem árt odafigyelni, mert ilyenkor maga a test hőszabályozása merül ki, álmosság jelentkezik, a vérnyomás csökkenni kezd, a légzés pedig ritkulni. Ha ezek közül bármelyik jelentkezik azonnal melegbe kell menekülni.

 

 

 

Hozzászólások