Halottasházból az Oscar-gálára

Nem szégyenli munkáját a Saul fia sztárjának

2016/01/28

Rögös út vezetett a világhírig a Saul fia főszereplőjének: igaz, néhány hét múlva a vörös szőnyegen sétálhat majd, nemrég még halottmosdatással foglalkozott Röhrig Géza.

received_2491012060986581

Egy világ figyelt fel a Saul fia főszereplőjére, amikor a film először a Cannes-i film fesztiválon, majd a Golden Globe-on is hatalmas sikert aratott. Pedig Röhrig Géza amatőr színész, aki hallott emberek mosdatásával kereste a kenyerét.

Az újdonsült színésznek azonban ez nem okoz gondot: miután rájött, hogy négy gyereket nem könnyű eltartani, egy temetkezési vállalkozásban helyezkedett el Brooklynban, ahova második feleségével költözött, és ahol jelenleg is él.

A gyilkosoktól kezdve mindenkit el kell temetni, a Saul fia című film többek között erről is szól” – mondta Röhrig Géza korábban a Klubrádiónak.

saul fia
A Saul fia az Oscar küszöbén

Gyerekkora óta sok mindent megtapasztalt, kezdve onnan, hogy nevelőszülőkhöz került, egészen odáig, hogy mára tíz könyvet is kiadott, amelyekkel kedvenc időtöltésének, a költészetnek hódol.

„Fura egy família volt, akit viszont tiszta szívből szerettem, az a nagyapa. Ő töltötte be azt az űrt, amit az apám hagyott maga után” – idézte a Saul fia sztárjának szavait a Hot. Röhrig igazi lázadó volt, aki punkbandában és a Fideszben is kipróbálta magát. – „Egy nagyon punkos, önpusztító csapat volt. Majdnem minden koncertünkön lecsapták az áramot, mentőautó állt a helyszín előtt. Egy idő után aztán valahogy kikoptam ebből. A Fideszbe úgy kerültem, mint amikor valaki megkér az utcán, hogy told meg a kocsiját. Ilyenkor az ember segít, de nem gondolja feltétlenül azt, hogy ő egy szuper kocsitoló. Amikor a kocsi beindul, egyszerűen visszalép a járdára” – tette hozzá Röhrig.

Hozzászólások