Hamis illúzió folyik az arcunkba a közösségi médián át

Mutasd magad!

2015/11/11

A közösségi média sztárokat nevel. Saját celebritásokat emel fel, majd vág vissza iszonyatos erővel a földhöz. A internet sztárjai általában tiszavirág életű hősök, napi kedvencek, de semmi esetre sem tudnak tartós sikert felmutatni. Egy valamire azonban képesek: befolyásolják a tudatunkat, és egy félelmetesen kifordított világot teremtenek.

Új hullám van kibontakozóban. Egyre többen lázadnak fel a közösségi média ellen. Céljuk, hogy bebizonyítsák, mennyire ártó, gonosz erő. A fegyver nagyon is kétélű. Egyrészt ezeket az embereket, akik most rákaptak annak az ízére, hogy fényképeik mellé a nagyvilág elé tárják az igazságot őszinte leleplezésekkel, mint hogy mennyi idő alatt készült el a kép és milyen retusálási folyamat eredménye, most váratlanul éppen ez a tér emeli piedesztálra. Másrészt, íme az “élő” bizonyítéka annak, hogy mennyi minden hamisság bújik meg egy-egy ilyen fotó mögött.

selfie (3)

Hogyan hihetnénk az edzőteremben izzadó példaképünknek, ha saját bevallása szerint is csak a kép kedvéért ment le? Mi lesz így a felállított idoljainkkal, akik erőt, motivációt és kitartást adtak nekünk? Elvész a hatalmas fenék utáni rajongásunk, a tökéletes bőrre, sminkre és külsőre való ácsingózásunk? Kipukkad egy lufi, amit kemény munkával, hosszú éveken át fújtunk fel magunk körül? Álmok és célok fognak elveszni? Illúziók leszünk egy illúziók generálta világban?

Hál’ Istennek! Végre, hogy egyre többen kezdik észrevenni, nem a közösségi médiában rejlik az egyéniségük ereje. Nem attól lesz több, vagy kevesebb valaki, hogy mennyi lájkot, megosztást vagy kommentet kapott a képe alá, egyébként vadidegen emberektől! Attól leszel több, hogy kitartó munkával, tisztelettel és szeretettel éled meg a mindennapjaidat! Hogy lesznek élményeid a barátaiddal, elolvasol egy könyvet, együtt gondolkozol a körülötted lévőkkel és megéled a mindennapjaidat!

selfie

Essena O’neil hatalmas lavinát indított el, amire sokan rácsatlakoztak. Ezek között is vannak öncélú magamutogatások, de tudni kell szűrni az éterből jövő információkat. Képesnek kell lenned rá, hogy higgy magadban, hogy ne hasonlítsd össze vadidegen lányt, vagy fiút azzal, aki a tükörből visszaköszön rád! Az internetnek hála az lehetsz, aki csak lenni akarsz. De vajon tényleg erre van szükséged? Tényleg azt akarod, hogy valakik csak azért imádjanak és rajongjanak érted, mert egy jól sikerült, filterezett, photoshoppolt képpel kivívtad az elismerésüket? És ha másnap rád se nézve elmennek melletted az utcán, akkor mit fogsz érezni? Miért akarnád másnak mutatni magadat, mint aki vagy?

Szeresd önmagad, fogadd el, hogy mindenkinek vannak hibái, és ne akarj olyan álmokat kergetni, ami valaki másnak sem a sajátja. Törj ki a mókuskerékből, mert csak így leszel képes igazán élni!

Hozzászólások