Hangulatos és stílusos mécses – saját kezűleg

Ajándékba vagy az otthonunkba is tökéletes

2014/10/22

Letisztult forma, elegáns szín: készítsünk otthonra stílusos mécsest, könnyedén. Nappaliba vagy akár a hálószobába is nagyon mutatós lehet.

Miért is kellene rögtön egy ajándékboltba vagy lakberendezési üzletbe szaladnunk egy szuperjó mécsesért? Felejtsük el, hogy csak a boltban vásárolt kész termékek lehet dizájnosak, hiszin sokszor otthon sokkal szebb és dekoratívabb darabokat készíthetünk, saját kezűleg.

Mi kell hozzá?
– üveg
– fekete spray
– ragasztó szalag
– sniccer

1

Először ragasszuk le a ragasztószalaggal az üveget, majd rajzoljuk fel rá a kívánt mintát. Ezután sniccer segítségével vágjuk ki a mintát: lassan, óvatosan, nehogy elvágjuk a kezünket is a ragasztószalaggal együtt.
Miután ez megtörtént, válasszuk le a ragasztószalagnak azt a részét, amire nincs szükségünk, tehát csak az a darab maradjon fent, amely maga a minta és amelyen átsejlik majd a tűz fénye.

2

 

 

Miután ezzel is megvagyunk, kapjuk elő a színes – bármilyen színű – festék sprayt, és alaposan fújjuk le az üveget. Érdemes neylon kesztűt felvenni, nehogy festékes legyen a kezünk, ezen kívül, hogy az üveg egész felületét befesthessük, hengereljünk össze több újságpapírt vaskossá, majd ezt belehelyezve az üvegbe tartsuk meg vele.
Így biztos, hogy se a kezünk, se a ruhánk nem lesz koszos és még az üveg egész felületét is szépen befestettük.
Dekorálásként köthetünk az üveg szájára egy madzagot vagy szalagot.
Végezetül helyezzük el benne a teamécsest, gyújtsuk meg és romantikázzunk.

Hozzászólások