Hangulatos, ünnepi mécses – házilag

Romantikus és könnyen elkészíthető

2014/11/28

A téli időszakban talán nincs is semmi sem olyan hangulatos, mint egy mécses. Lágy lángja épphogy csak bevilágítja a szobát, ezáltal romantikus vagy akár ünnepi hangulatot teremt. Készítsd el te magad ezt a természetihlette darabot.

Már több kézi készítésű mécsest ajánlottunk nektek, de ha esetleg egy újra vágytok, akkor íme ez a szép, dekoratív, természetihlette darab. Nem kell hozzá sem különleges kézügyesség, sem sok pénz vagy sok idő. Tehát egy tökéletes darab minden értelemben. Pláne szerethető lesz azok számára, akik szeretik a fa lakberendezési tárgyakat, hiszen ez a gallyacskákkal dekorált üvegpohár egy erdei ház hangulatát hozza az otthonunkba.

Mi kell hozzá?

– üveg pohár vagy poharak, attól függően, hogy hány darabot szeretnénk készíteni
– pillanatragasztó, vagy speciális üvegragasztó
– vékony gallyak, ha lehet körülbelül egyforma vastagok

mecses0
A gallyacskákat vágjuk vagy tördeljük egyenlő hosszúságúra, majd a pohár felületéhez illesztve számoljuk ki, hogy mennyire lesz szükségünk belőlük. Érdemes több gallyat begyűjteni, mint kevesebbet.

Nagyon szépen mutat, ha szorosan egymáshoz lapulva illesztgetjük egymás mellé őket.
Miután kiszámoltuk, hogy hány darabra van szükségünk és a pohár méretére tördeltük őket, kezdődhet a munka.

Minden egyes gallyat és a pohár felületét is egyesével beragasztózunk, majd a pohárhoz illesztjük. Picit nyomjuk hozzá, ügyelve természetesen arra, hogy el ne törjük őket és várjunk 10 másodpercig.
Ezután jöhet a következő.
Ha már az összes darab felkerült, nincs más dolgunk, mint egy teamécsest meggyújtani és elhelyezni benne.

 

mecses1

 

 

Hozzászólások