Harminchat ember közös gondolata

V4Fanzine – kiállításmegnyitó és launch party

2016/07/27

Egy izgalmaz kiállítás megnyitójára hívunk titeket. A V4Fanzine egy olyan kezdeményezés, ami 4 eltérő kultúra között talál összefüggést, s hozza ezzel közelebb őket egymáshoz.

A V4Fanzine egy olyan multikulturális kiadvány, amiben a felkért alkotók egymás kultúrájának, országának jellegzetességeit örökítik meg saját szűrőjükön keresztül. A beltartalom így nem csupán ezeknek az ismert és nemzeti kötődésű dolgoknak a leképezése lesz, hanem feldolgozása, értelmezése is egyben, ami segít egymás jobb megértésében, elfogadásában és a köztünk lévő egyezések megtalálásában.

Az országonként 9 alkotó közt kisorsoltuk, ki melyik nemzetet kapja a fennmaradó háromból, a témát azonban mindenki maga választhatta meg, miközben a három megadott árnyalatot – a négy zászló közös színeit – használta. Célunk az volt, hogy rutinfeladat helyett a grafikusok maguk is kutassanak, gondolkodjanak, értelmezzenek, s hogy a saját és a megörökített nemzet között megtalálják a kapcsolatokat, miközben ki-ki a maga stílusát, munkamódszereit használja. A fanzine így nem csupán egyfajta erősen szűrt kivonata négy szoros kapcsolatban álló ország kultúrájának, de azt is megmutatja, hogy 36 ember hogyan gondolkozik egymásról.

V4Fanzine – kiállításmegnyitó és launch party
Helyszín: Karton Galéria (1054 Bp., Alkotmány u. 18.)
Megnyitó: 2016. augusztus 9., 19 óra
A kiállítás megtekinthető: 2016. augusztus 10-26.
Workshop és egyebek: 2016. augusztus 10-16., Sziget Fesztivál

A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatta.
www.v4fanzine.com
https://www.facebook.com/v4fanzine/

Hozzászólások