Hárombab saláta

Meg fogsz lepődni, milyen finom!

2016/05/30

A hárombab saláta elég egyértelműen háromféle bab nászából készül, megbolondítva még néhány aprósággal. A végeredmény kifejezetten kellemes!

Maga az elkészítése percek kérdése csupán, de a hárombab saláta akkor az igazi, ha hagyunk időt összeérni az ízeknek. Éppen ezért célszerű előző nap este elkészíteni, hogy a másnapi ebédet feldobhassuk vele. Higgyétek el, megéri a várakozás!

harombab01

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldbab
  • 45 dkg vajbab
  • 15 dkg vörösbab
  • 1 hagyma, vékony karikára szeletelve
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2/3 csésze borecetecet
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 1/2 tk zellermag

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a zöldbabot, vajbabot és vörösbabot, utána mehet hozzá a hagyma, a cukor, az ecet és az olaj. Forgassuk át még egyszer, szórjuk rá a sót és a borsot, majd végül a tetejére a zellermagot. Éjszakára, vagy inkább 12 órára tegyük a hűtőbe állni, hogy összeérjenek az ízek, utána fogyasztható.

Jó étvágyat!

Hozzászólások