Háromsajtos marhaburger házilag

A legjobb házi hamburger amit valaha próbáltunk

2018/10/24

Szereted ha nyúlik és folyik a sajt és több íz keveredik a szádban? Akkor a tökéletes ebéd mára a háromsajtos marhaburger, mellyel nem bírsz majd leállni. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús 
  • 2 db burger buci 
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 0,5 dkg kecskesajt 
  • 0,5 dkg kéksajt
  • 1 dl paradicsomos szósz (Chefbag)
  • 1 dl majonézes szósz (Chefbag)
  • 10 dkg paradicsom 
  • 10 dkg saláta 
  • 1 fej lilahagyma 
  • 0,15 dl balzsamecet 
  • 30 dkg krumpli
  • barna cukor
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés: 

1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A paradicsomot és a lilahagymát is felszeleteljük, a sajtokat elfelezzük. A marhahúst megsózzuk és megborsozzuk. Olajos kézzel két egyforma gombócot gyúrunk a húsból, majd kb. 2-2,5 cm vastagra lapítjuk. 

2. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A megsózott, megborsozott és olívaolajjal meglocsolt burgonyát sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.

3. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a barna cukrot, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon kevergetve karamellizáljuk. Végül hozzáöntjük a balzsamecetet, majd pár perc párolás után félretesszük.

4. Olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. Ezután a húspogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rátesszük a háromféle sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. A bucikat szintén megpirítjuk (figyeljünk, nehogy megégjenek).

5. Összeállítjuk a burgert. A buci alját megkenjük a paradicsomos szósszal, rárakjuk a salátát, a paradicsomot, a húst, a hagymalekvárt, a majonézes szószt, majd a buci tetejét. A burgert a tepsis krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások