Használd ki a négynapos lazulást!

Ezek a programok várnak a hosszú hétvégén

2015/08/19

Borúsnak ígérkezik a hosszú hétvége, de kit érdekel, ha végre pihenhetünk egy kicsit? A lustálkodás mellé nem árt beiktatni néhány szuper programot – ehhez kaptok most egy kis segítséget!

Retro Fesztivál
Abádszalók, Füzes Kemping, Tisza-tó strand – 2015. augusztus 21-22.
Oldtimer autók és motorok találkozója, amerikai és grill ételek versenye, főzelékfőző verseny, a Retro esten klasszikus kabarék, táncdalok szórakoztatják a retro hangulatra vágyókat.

Strand. Nagyon Zene Fesztivál
Zamárdi – 2015. augusztus 19. – 2015. augusztus 22.
„Nagyon Balaton” rendezvénysorozat több helyszínen. Zamárdiban a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál indult hazai és világsztárokkal 2013-ban. A rendezvényen az első évben közel 70.000 ember gyűlt össze a 3 nap alatt. A rendezvényre napijegy és bérlet is váltható.

strand

11. Országos Lecsó Fesztivál Balatonkenese
Balatonkenese – 2015. augusztus 22.
A város egyik legismertebb, legnépszerűbb rendezvénye. Részt vehetünk benne kóstolgató érdeklődőként és a lecsófőzés aktív részeseként is, honi és külföldi csapatok mezőnyében. A szenzációs hangulatról nem csak a sztárfellépők gondoskodnak, hanem az ezerféleképpen elkészített, de mégis igazi, magyaros étel is, amely a zsűrizést követően a kóstolóké lehet. Egész napos kirakodóvásár, népi kismesterségek bemutatója, gyermekanimáció után este koncert várja a jóllakott közönséget. Ebben az évben többek között az Ocho Macho zenekar és az Irigy Hónaljmirigy gondoskodik a szórakozásról.

Augusztusi lampionos vitorlásfelvonulás meglepetés produkcióval
Balatonfűzfő – 2015. augusztus 20.
Hagyomány. Ez a szó sok mindent hordoz magában. Biztos pontot a rohanó világban, állandóságot, értéket és azok őrzését. A hagyományok tájakhoz és ünnepekhez kötődnek, megkülönböztetik egyik települést a másiktól, egyik napot a másiktól. Balatonfűzfő, augusztus 20-a. Egy táj és egy ünnep. Ezeket a ’90-es évek elején egy dolog kötötte össze: A tűzijáték lampionos vitorlás-felvonulással.

Balatonf_zf__Augusztus 20-ához köt_d_ vitorlásfelvonulás

Szent István napja
Keszthely – 2015. augusztus 20. – 2015. augusztus 23.
Államalapításunk ünnepén Keszthelyen a belvárosi ünnepségeket követően a Balaton-parti rendezvényhelyszínen várják a szórakozni vágyókat, ahol a színpadi programok, koncertek mellett a hagyományos ünnepi tűzijáték is megtartásra kerül a keszthelyi mólónál. Az ünnepet követő hétvégén, egészen vasárnapig, minden este koncertek és utcabálok szórakoztatják majd a közönséget.

29. Mesterségek Ünnepe
Budavári Palota – 2015. augusztus 20-23.
Huszonkilencedik alkalommal költöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy ismét elbűvöljék a látogatókat különleges tudásukkal. Idén 4 napra nyitja ki kapuit a nyár várva várt családi fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe, hiszen augusztus 20-ától, csütörtöktől 23-ig, vasárnapig tartanak a programok. Idén egyszerre két témára fókuszálunk: a pásztorművészetre és a népviseletekre.

mestersegek unnepe 10 (1)

Szatmári Fesztivál: Nemzetközi Halászléfőző Verseny
Túristvándi, Túr-part, merítő – augusztus 20.
A rendezvény célja, hogy az idelátogató vendégekkel, turistákkal, megismertessük Szatmár gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait. Az egész napos színvonalas kulturális programok, kézműves bemutatók és népi ételek kóstoltatása mellett, a nap fő attrakciója a versenyszerű halászléfőzés.

Hortobágyi Hídi vásár – Országos Kirakodó- és Népművészeti Vásár
Hortobágy, vásártér, Vízi színpad – augusztus 20-23.
Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál minden évben államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepén, augusztus 20-án. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítik ki.

Hortobagyi_Hidivasar3

Szamárfül fesztivál
Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed – 2015. augusztus 21-23.
A Zsolnay Kulturális Negyedben, mely Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális centrumaként működik, a nyári szünet egyik utolsó hétvégéjén olyan egyedi programot valósítunk meg, ahol naponta 10.00 – 19.00 óra között a 0-13 éves korosztály számára kínáljuk a hasznos és szórakoztató szabadidő eltöltés lehetőségeit.

Alexander Rybak és a Virtuózok, Chico & The Gypsies nyári nagykoncert
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad – augusztus 20., 22.
Augusztus 20-án először lép fel Magyarországon a 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Alexander Rybak hegedűművész, aki a Virtuózok tehetségkutató döntőseivel és az est hazai sztárvendégével, Miklósa Erika operaénekessel ad ünnepi koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A hétvége kiemelt programja augusztus 22-én a Chico & The Gypsies világzenei koncertje is, melynek előzenekara a Romano Drom.

253_virtuozok_fekvo

Szentivánéji álom
Bajai Szabadtéri Színpad – 2015. augusztus 21., 22.
Döbbenetesen dallamos, ritmikus zene, szinte káprázatos koreográfia, igen látványos, szórakoztató és mégis gondolatiságra törekvő rendezés – igazi, XXI. századi előadás! A Szentivánéji álom tulajdonképpen egyetlen hatalmas nászéjszaka! Mesél a szerelemről, szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről. Mindarról, ami férfit és nőt, fiatalt és időset, szelíd és erőszakos embert egyaránt foglalkoztat!

Nemzetközi Néptánc Fesztivál
Mohács – 2015. augusztus 17-20.
1996 óta minden év augusztusának kiemelkedő programja. Évente 10 együttes szerepel. A mohácsi csoportok mellé 6 együttest hívnak külföldről. A fesztiválon rendszeresen fellépnek német, román, horvát, olasz, osztrák, spanyol, vagy portugál csoportok. A rendezvény kezdeti célja a cserekapcsolat kiépítése a város néptánc együtteseinek a részére. A fellépések négy napon át tartanak, az esti órákban. A program első háromnapos bemutatóját a menettánccal összekötött gálaműsor zárja.

Hozzászólások