Hasznos tippek az apukáknak

Csinálj közös programot a gyerekekkel!

2014/07/06

Sokat dolgozol, emiatt keveset találkozol a családoddal? A párod kimenőt kapott, ezért te vigyázol a gyermeketekre? Esetleg elváltatok, de szeretnél több időt tölteni a fiaddal/lányoddal? Ne aggódj, segítünk! Elárulunk neked egy-két dolgot, amire ha odafigyelsz, sokkal könnyebben fog menni a gyereknevelés. Íme néhány jó tanács az apukáknak…

Ha a munka miatt nincs időd a családodra, akkor is próbálj meg programokat szervezni velük alkalmanként. Lehet, hogy a párod megértő ebben a témában, viszont a gyerekek általában nem tudják elfogadni az egyik, vagy másik szülő hiányát. Iktass be apás napokat, hogy legyenek közös emlékeitek, amikre a későbbiekben visszagondolhattok, ugyanis ezek az idők is gyorsan eltelnek, a jövőben pedig nehezen pótolhatók az együtt töltött élmények.

A közös program ne az otthon ülésből és a tévénézésből álljon! Találj ki olyan elfoglaltságot, amit mind a ketten élveznétek. Ha szabadtéri programot szeretnétek, szóba jöhet az állatkert, játszótér, kirándulás, strand vagy valamilyen sportolási lehetőség. Ha rossz az idő, még a mozi is jobb ötlet, mint otthon maradni a négy fal között. A hobbidat is megoszthatod vele, így két legyet ütsz egy csapásra, ugyanis egyszerre vagy vele, és mellette azt csinálhatod, amihez kedved van. Amire mindenképpen jó, ha odafigyelsz, hogy a korának megfelelő programokat válassz, illetve ha még sok pihenésre, délutáni alvásra van szüksége, arról se feledkezz meg.

Jó zsaru – rossz zsaru: Semmiképpen sem szabad annyira engedékenynek lenned, hogy az édesanyjára nehezteljen a szigorúság miatt. Legyél te is következetes, hogy fennmaradjon a családi béke.

Fiús/Lányos apukák: A lányoknak valószínűleg más lesz az érdeklődési köre, mint neked. Ettől függetlenül nem szabad feladnod a közös programok tervezését és szervezését. Az a legfontosabb, hogy már kiskorától kezdve érezze, hogy számíthat rád, hiszen te töltöd be a védelmező szerepét az ő életében. A srácok esetében könnyebb dolgod lehet, hiszen rengeteg fiús programot csinálhattok együtt. Náluk viszont azt kell szem előtt tartani, hogy elég nagy valószínűséggel, te leszel a példaképe.

A hazai, illetve külföldi hírességek is sok időt töltenek együtt gyermekeikkel. Íme néhány fotó a celebvilágból:

 

képek forrása: Dundika facebook oldala, Győrfi Pál facebook oldala

Hozzászólások