Hat kötelező őszi alapdarab a női ruhatárban

Melegen ajánlott ruhadarabok a hidegebb időkre

2014/09/08
Hat hasznos őszi alapdarab a női ruhatárban, amelyeket “kötelező” idén is beszerezni

Néhány alapdarabbal megkönnyíthetjük az őszi megjelenésünk divatosságát és a ruhákat váltogatva változatos lehet a megjelenésünk. Érdemes jobb minőségű termékeket venni, mert hosszú távon meghálálják – tartósabbak és mindenképpen színvonalasabbak, amitől a megjelenésünk is az lesz.

1/ A zakó vagy blézer

fotó: www.peterhahn.co.uk
fotó: www.peterhahn.co.uk

Örök darab és minden egyéb ruha kiváló kiegészítője. Ősz lévén lehet kordbársony anyagból, amely nem csak puha de meleg is a hűvösebb napokon. Divatosak az őszszínei, a rozsda, a vadász-zöld, a barna. Farmer nadrággal hétköznapra, egy csinos ruhával vagy szövet nadrággal hétvégére vagy bulira, rendezvényre is remek. Különösen, ha esetleg fekete színűt választunk, az már kimondottan alkalmi.

2/ A ruha – vagy kötényruha

fotó: www.mydress.biz
fotó: www.mydress.biz

Az ősz örök darabja. Amennyiben egyszínű, remekül lehet változtatni kiegészítőkkel – a selyem kendőkkel elegánssá, a láncokkal trendivé varázsolható. Kiválóan feldobja egy-egy bőröv, vagy akár kendő is a derékon. Manapság divat a kötött ruha, amely nem csak elegáns, de praktikus is és meleg. Érdemes gyapjút választani, a műszálas vagy azzal kombinált ruhák mellett szól viszont a könnyű kezelhetőség. A kötényruhák pedig a végtelenségig varihálhatóak az alájuk vett üzleti, hétköznapi vagy elegánsabb blúzokkal. Garbóval kiváló hétköznapi viselet.

3/ A farmer

fashionweeknew
fotó: www.denimblog.com

Az egykori munkásruha ma már alapdarab és messze túlnőtt egykori szerepén. Elfogadott az élet minden területén, érdemes ezért belőle többet is tartani – mind a színt, mind pedig a fazont illetően. Mindenképpen legyen egy sötét- és egy világos kék a hétköznapokra. Érdemes kiegészíteni egy minőségi fekete darabbal – akár strasszokkal díszített darabbal – amely akár alkalmi viseletnek is megteszi egy selyem blúzzal vagy csillogó toppal, felsővel. Ha van egy fehér farmerünk is, az nyáron segít ki abban, hogy az égvilágon bármit fel lehet venni hozzá – mert nem lehet bakot lőni vele.

4/ A dzseki

 

fotó: www.fashiongrin.com
fotó: www.fashiongrin.com

Lehet műbőr vagy bőr – érdemes a valódi bőrbe beruházni, mert lényegesen szebb és hosszabb élettartamú. A dzseki vagány külsőt kölcsönöz, amennyiben például farmer vagy kordnadrággal viseljük – a szoknya-csizma kombinációról nem is beszélve. Divatosak manapság a pufi-dzsekik is, ezzel csak csínján, mert általában mindenkit kövérít.

5/ A ballonkabát

fotó: www.lthefashion.blog.hu
fotó: www.lthefashion.blog.hu

Szintén örök darab – klasszikus és elegánsan menő. Szövetnadrággal vagy szoknyával kifejezetten elegáns, farmer nadrággal, magas sarkúval dögös. Minden színben divatos – bár most inkább a visszafogottabb bézs és árnyalatai mennek, a rikító színeket kevésbé ajánljuk – nem is illenek az őszhöz.

6/ A pulóver

fotó: www.ebay.com
fotó: www.ebay.com

Szintén az alapdarabok egyike. Érdemes több, egyszínű darabot beszerezni, hogy jól tudjuk kombinálni a nyakláncokkal, sálakkal és a hozzá jól megválasztott nadrágokkal, szoknyákkal.

 

 

Hozzászólások