Hatalmas a botrány Jimmy új albuma körül

Lopott a

2015/05/12

Óriási a balhé az (állítólag) eddig eltitkolt Jimmy dalok körül, ugyanis kiderült, talán mégsem a Király szerzeményeiről van szó.

Tegnap írtunk arról, hogy eddig eltitkolt, a rajongók által sosem hallott Zámbó Jimmy-dalok jelennek meg egy CD-n, melyeket a Király 36 éves korában készített el. Csakhogy úgy tűnik, az „Itt vagy, ez jó” című dal mégsem annyira titkos, hiszen már több énekes is felénekelte, ráadásul a szerző sem az, akit a CD borítón feltüntettek.

„Még jó, hogy éppen ültem, amikor olvastam, mert a refrén első sorairól azonnal ráismertem a Jimmy-nótára, amely állítólag nemsokára megjelenik, mint vadonatúj dal. Csak két probléma van: a legnagyobb, hogy Kaszás Péter szerezte a zenét és írta a szövegét, nem a bemutatott Jimmy-lemez hátoldalán szerzőként feltüntetett Boros László. A másik gond, hogy 2005-ben, a Duett című lemezemen, amelyet az Artisjus jogvédő szervezetnél bejegyeztek, én énekeltem elsőként korongra, amelyen természetesen a valódi szerző neve szerepelt” – nyilatkozta felháborodva Orosz Nelli énekesnő a Blikknek.

Nem csak ő, egy másik énekes Tilinger Attila is felénekelte már a dalt, sőt, három lemezén is megjelent.

„2006-ban, majd három év múlva és egy esztendővel később, 2010-ben megjelent lemezeimre is felkerült a dal, természetesen a valódi szerző, Kaszás megjelölésével, a valódi címmel. Azonos a „titkos Jimmy-nótával”!” – mondta az énekes.

Jimmy fia, Zámbó Krisztián ma reggel a Fem3 Caféban beszélt a megjelent dalokról: azt állította, először ő is megijedt, hogy talán ismét egy átverésről van szó, de miután meghallotta Boros László nevét, megnyugodott.

„Neki köszönhetjük gyakorlatilag, hogy apu lett valaki, hiszen vele dolgozott először. Ez nagyon régen volt, így nem lepődök meg, hogy Lászlónak még vannak felvételei abból az időből. Ismerem azokat az embereket, akiknek lehetnek anyagaik apától – de ez maximum a családban vagy a volt kiadójában, és ez esetben Boros Lászlónál” – mesélte Krisztián.

Boros László azt állítja: az elmúlt években beteg feleségét ápolta, ezért nem volt lehetősége arra, hogy az elkészült lemezt kiadhassa, de ő természetesen tudott róla, hogy az ott lapult a fiókjában. Mivel Jimmyvel eredetileg három lemezre szerződtek, amit el is készítettek, így várható volt, hogy mindhárom megjelenik idővel. A Blikk megkereste a producert az őt ért vádakkal kapcsolatban is.

„Az Itt vagy, ez jó című dal az én jogtulajdonom, én írtam, és a műbejelentésemet az Artisjus is visszaigazolta. Ha Kaszás Péter úgy gondolja, ez az ő szerzeménye, akkor legyen az övé. Tisztelem annyira, hogy ebben a vitában nem kívánok részt venni” – nyilatkozta Boros László.

Hozzászólások