Hatalmas baleset a Hungaroringen

Pérez óriásit bukott a szabadedzésen

2015/07/24

Alig indult el a Forma-1-es versenyhétvége a Hungaroringen, máris hatalmas baleset történt: Pérez autója fejre állt az első szabadedzésen.

Az idei a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj, a pilótáknak pedig komoly teher nyomja a vállukat: kedden temették el az egy hete elhunyt Jules Bianchit, aki tavaly október óta kómában feküdt, és természetes, hogy ez az esemény minden versenyzőt mélyen érintett. Ráadásul brutálisan a hőség az egész országban, a Hungaroring aszfaltja pedig izzik a forróságban.

Ettől függetlenül a versenyzőknek muszáj koncentrálniuk, hiszen a legapróbb hiba is súlyos következményekkel járhat. Megtapasztalhatta ezt a Force India pilótája, Sergio Pérez, aki az első szabadedzés 32. percében ripityára törte az autóját.

Checo Perez termina la #FP1 en la P8 después un extraño accidente en el que su #VJM08 terminó volcado. En estos momentos…

Posted by Sergio Perez on 2015. július 24.

Szerencsére az ijedtség nagyobb volt, mint a sérülés: miután a mexikói pilóta elveszítette az uralmát autója felett, az a szalagkorlátnak ütközött, többször megpördült, végül pedig fejjel lefelé állt meg. Nagy volt a pánik, a mentősök azonnal elindultak Pérezért, aki azonban karjelzéssel intett, hogy rendben van, majd saját lábán szállt ki a brutálisan megrongálódott autóból.

A szabadedzést piros zászlóval leintették, Pérezt pedig az orvosi központba szállították, végül trénerével együtt távozott, nem esett baja.

Az első szabadedzést egyébként a címvédő Lewis Hamilton nyerte, mögötte csapattársa, Nico Rosberg végzett, a harmadik legjobb időt pedig a finn Kimi Raikönnen futotta.

Hozzászólások