Hatalmas balesetet úszott meg Szabó Krisztián

˝Pillanatok alatt történt minden˝

2015/07/09

Szerencsésen megúszott egy hatalmas balesetet Szabó Krisztián, Európa Bajnok autóversenyző, aki a hétvégén a rallycross Mekkájában, a svédországi Höljesben közel 40.000 néző előtt állt rajthoz a Rallycross Európa-bajnokság Super1600-as kategóriában.

A fiatal pilóta az egyik előfutamban rajtbalesetbe keveredett, szerencsére tovább tudott menni Skoda Fabiájával, a dán Ulrik Linnemann viszont felborult.

1
„Pillanatok alatt történt minden. Az én autóm összeért a mellettem haladó orosz vetélytársaméval, aki keresztbe fordult és olyan szerencsétlenül találta el a dán fiú autóját, hogy az a rázókövön felborult. Sajnáltam az esetet, de az ilyesmi benne van a rallycrossban. Szerencsére Linnemann nem sérült meg, és én is tovább tudtam menni, de lehet, hogy legközelebb én húzom a rövidebbet.” – mondta Szabó, aki az egész hétvégén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A döntőben az 5. helyen végzett és így összetettben az Európa-bajnokság 2. helyére lépett.

6

„Ez az első évem a rallycrossban, hiszen korábban autókrosszban nyertem Európa-bajnoki címeket. Így elégedett vagyok az eddigi eredményeimmel. Most a rallycrossban egy közel két hónapos szünet következik, legközelebb szeptember elején a franciaországi Loheacban lesz futam. De addig sem unatkozom, hiszen a nyári hónapokban rajthoz állok az Amerikai Kamion Bajnokságban egy 800 lóerős Volvoval.” – fejezte be a 23 éves pilóta, aki valóban minden várakozást felülmúl újoncként a Rallycross Európa-bajnokságon.

Hozzászólások