Hatalmas csalás áldozata lett az X-Faktor győztese

Ingatlanos cég verte át Tóth Andit

2015/11/16

Százezreket csaltak ki az X-Faktor győztesétől, aki könnyedén bedőlt egy kamu lakáshirdetésnek.

Az X-Faktor fiatal nyertese naivsága miatt bukott százezreket: Andi lakásokat keresett, amikor talált egy jó ajánlatot. Annyira lelkes lett, hogy azonnal átutalta a megadott bankszámlára a majd’ félmillió forintot, csakhogy kiderült, a hirdetés nem valódi.

„Jelenleg a nagymamámmal a nyolcadik kerületben lakunk, amely, valljuk be, nem az a környék, ahol szívesen sétálok egyedül például iskola vagy egy koncert után hazafelé. Régóta nézegettem már lakásokat, amikor rábukkantam egy vonzó hirdetésre. Azonnal írtam a megadott címre. A hirdető azt írta magáról, hogy egy Berlinben élő bankár, így a lakást egy ismert internetes szálláskereső segítségével tudja csak kiadni. A nemzetközi hírű cég levele nemsokára meg is jött, logóval, hivatalos fejléccel, amelyben azt írták, hogy valóban ők a meghatalmazottak, és náluk az a rendszer, hogy amint megállapodunk a tulajdonossal, letétbe kell helyezni egy bizonyos összeget, utána mi postán megkapjuk a kulcsot, és kipróbálhatjuk, milyen a lakásban élni pár napig, hogy az esetleges hibákat is felfedezhessük, és ha maradni szeretnénk, akkor megkötjük a szerződést, ők pedig a letétbe helyezett kauciót és albérleti összeget továbbutalják a tulajdonosnak” – mesélte Tóth Andi szomorúan a Blikknek.

tothandinagy
Csúnyán átverték az énekensőt

Csakhogy a levél azóta sem érkezett meg, és hiába keresték az ingatlanközvetítő céget, ott elárulták: Tóth Andi nincs a rendszerbe, ők sosem küldtek levelet neki.

Nem a fiatal énekesnő az egyetlen áldozat, ám a károsultakat senki sem tudja biztosítani, hogy visszakapják a pénzüket.

Ennek a csalásnak sokan bedőltek volna. Az elektronikus úton történő ügyintézés egyre elterjedtebb már Magyarországon is. Mindenképpen feljelentést kell tenni, hiszen a rendőrségnek megvannak az eszközei arra, hogy IP-cím alapján, valamint a megadott számlaszámot lenyomozva esetleg a csaló nyomára bukkanjanak – mondta Andi ügyvédje.

Hozzászólások