Hatalmas eső lehet ma

14 fok lehet

2015/10/19

Hétfőn országszerte borult lesz az ég, hajnaltól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, napközben országszerte számítani kell csapadékra. Több helyen jelentős mennyiség eshet. Nyugaton feltámad az északi szél, máshol mérsékelt északkeleti irányú légmozgásra készülhetünk. Hajnalban 6-11, délután 8-14 fokot mérhetünk.

Hidegfronti hatásra kell számítani. A frontérzékenyek körében görcsös panaszok, ízületi bántalmak jelentkezhetnek, megnőhet a koraszülések száma. A borongós időben ismét sokakra jellemző lesz a lehangoltság, rosszkedv. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély! Ne hagyjuk otthon az esernyőket, esőkabátokat sem!

Kedden reggel lehet még többfelé eső, napközben nyugat felől azonban megkezdődik a felhőzet felszakadozása, este már csak egészen keleten, északkeleten lehet csapadék. Főként a Dunántúlon lesz sokfelé erős az északnyugati szél. Napközben 9-14 fok várható. Szerdán a legtöbb helyen már több órára kisüt a nap, a felhőátvonulásokból legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A Dunántúlon szeles marad az idő. Hajnalban 2-8, délután 10-15 fokra van kilátás.

Csütörtökön és a hosszú hétvégén minden jel szerint csendes, őszi időre készülhetünk több órás napsütéssel, hajnali pára- és ködfoltokkal. A reggelek csípősek lesznek, néhol talajmenti fagy is lehet, eső nem várható. Délutánonként 14-15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások