Fotók – Hatalmas siker az első extém Brutálfutás

Ezerötszáz versenyző vágott neki

2014/08/31

Ahogy a világban, úgy az itthon is egyre népszerűbb extrém futóversenyek néhány éves hazai története során először robbant be Budapest szívébe a legextrémebb akadályfutás.

Három vidéki helyszín és sikeres rendezvény után a Puskás Ferenc Stadion, a Millenáris, Kisstadion és a KSI pálya adott otthont a Burger King Brutálfutás Budapest 1.0-nak.

Egy brutális “városnézés” keretében térképezhette fel bárki a sport klasszikus szentélyeit. Többek közt végig kellett rohanni az egykori Népstadion dísztribünjéhez vezető, Rákosi használta titkos vaksötét alagúton, lépcsőzni a lelátókon, a Millenáris kerékpárpálya meredek falát is meg kellett mászni, sőt “ellenfél” volt egy 25 méteres óriás csúszda, egy a csuklós busz és több roncsautó is, de nem volt egyszerű a pet palack árok leküzdése sem.

Két éve szerveztük meg az első Brutálfutást Nyáregyházán, amelyet további kettő követett. A 4,2 km-es verseny, amelynek során a sárban futástól kezdve különböző akadályok várnak a kihívást keresőkre, egyre népszerűbb” – mondta Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda versenyigazgatója.

Nézd meg Brutálfutás fotóit!

Az 1500 induló (40 %-uk nő) “szórakoztatására” a szervezők mindent bevetettek a habalagúttól a csatornacsövön át a gumiabroncs hegyig. Tizenegy futamba osztották az indulókat, akik 31 akadályon verekedték át magukat. A legidősebb nevező a kerepesi 65 éves Kőszegi Lajos (idő 35:43 perc), a legfiatalabb a budapesti 7 és fél éves Molnár Koppány Csaba (38:47 perc), aki az édesanyjával együtt vágott neki a 4,5 km-e s pályának.

A szervezők szerint valójában ez nem verseny, hanem egy fantasztikus hangulatú tömegsport esemény volt. (fotók: FutaNet)

A leggyorsabb idők

Férfiak: Tóth Ádám – Gyöngyösi Tájfutó Klub – 22:31

Nők: Németh Eszter – Veszprém – 26:59

Hozzászólások