Hatalmas siker! Golden Globe-ot nyert a Saul fia

Az egész világ rá figyel

2016/01/11

Bár nagy esélyesként indult a produkció, de előre senki sem merte elhinni, hogy valóra válik, és szenzációs sikert ér el a Saul fia.

received_2491012060986581

Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni. A jövőben is bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda. Elfelejtettük az arcot, az egyes embert, amikor a holokausztot ábrázoljuk. Arra akartam emlékeztetni a nézőket, hogy ez bárkivel megtörténhet, bárki kerülhet ilyen helyzetbe. A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot” – mondta  az MTI-nek Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője.

BEVERLY HILLS, CA - JANUARY 10: (L-R) Actors Levente Molnar and Geza Rohrig, director Laszlo Nemes, producers Gabor Sipos and Gabor Rajna, winners of Best Foreign Language Film for 'Son of Saul,' pose in the press room during the 73rd Annual Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel on January 10, 2016 in Beverly Hills, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

A rendező nem számított arra, hogy a produkció ilyen nagy hatást gyakorol a világra.

Nagyon-nagyon vártuk ezt a pillanatot, meg vagyunk hatva, nehéz szavakba önteni. Hosszú hónapok várakozása, sok-sok díj után egyszer csak valóra vált. Úgy gondoljuk, hogy a díjjal a magyar filmművészet ismét a világ figyelmének középpontjába került. Nagyon boldogok vagyunk” – tette hozzá a Golden Globe-díjról Sipos Gábor, az alkotás egyik producere.

A Saul fia sikerszériájának még koránt sincs vége, ugyanis nagy eséllyel kaphat Oscar-díjat is. A hét folyamán derül ki, hogy a Filmakadémia mely produkciókat jelöli a legrangosabb filmes elismerésre.

Hozzászólások