Hatalmasat változik az időjárás!

Elő a kabátokat!

2015/11/14

Szombatra fordulatot vesz az időjárás, egy hidegfront hoz erős, viharos nyugati-északnyugati szelet, jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani, délután 10-15 fok várható. 

Kisebb eső, záporok inkább csak északkeleten és nyugaton, délnyugaton alakulhatnak ki. Az éjszaka is enyhének ígérkezik, 3 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás. Reggel nyugat, északnyugat felől hidegfronti hatás éri el térségünket, megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet. Fejfájás, koraszülés, erős görcsös panaszok jelentkezhetnek, növekszik az infarktusveszély. A többfelé erős, helyenként viharos szélben migrént, nyugtalanságot is tapasztalhatunk, valamint alacsonyabb lesz a hőérzet, ajánlott szélálló öltözet viselése.

Vasárnap az időjárás visszafogott lesz, inkább csak délnyugaton lehet némi napsütés, északnyugat felől azonban megvastagszik a felhőzet, és az ország északi, északkeleti felén esőre is számítani kell. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban 1-7, délután 8-13 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte még főként keleten-északkeleten lehet kisebb eső, szitálás, később azonban csökkenni kezd a felhőzet, és egyre többfelé bukkan elő a nap. Többfelé szeles marad az idő. Hajnalban 6-11, délután 13-19 fok várható.

Kedden is marad az enyhe idő, hajnalban sem kell fagyra számítani. Délen lesz több napsütés, északon a megvastagodó felhőzetből kisebb eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél főként északon, északkeleten lesz élénk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások