Hatalmasat zuhan a hőmérséklet

20 fok alatt is lehet a levegő

2015/08/13

A forró nappalokat követően hamarosan nagy területen hűl le 20 fok alá a hőmérséklet, csak a nagyobb városokban lehet ennél melegebb az éjszaka.

Időjárásunkat továbbra is forró, száraz légtömeg alakítja, igaz csütörtökön kissé megnövekszik a légkör nedvességtartalma, ezért egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulását már nem lehet kizárni. 

Csütörtökön a nap első felében többnyire felhőtlen égbolt és zavartalan napsütés várható, később gomolyfelhők is képződnek, amelyekből az ország nagy részén nem lesz csapadék. A késő délutáni, esti órákban egy-két helyen zápor, zivatar azért nem zárható ki teljesen, főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 fok között várható, a késő esti 23, 31 fok között valószínű.

időjárás
Most még szinte mindenhol harmadfokú hőségriadó van érvényben (fotó: met.hu)

Pénteken csak nagyon kevés helyen, szombaton elszórtan, de legfőképp a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos idő mellett – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

Egyre fülledtebbé válhat az idő, de továbbra is nagyon meleg lesz, délutánonként 34-39 fok közötti értékeket mérhetünk, a hőségriadót vasárnap éjfélig hosszabbították meg. Hajnalonként kicsit felfrissülhetünk, ekkor 16-22 fok közé hűl majd a levegő.

Vasárnap már többfelé, hétfőn országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként hevesebb zivatarok kialakulása is várható viharos széllökésekkel. A hőmérséklet is csökkenhet pár fokot hétfőre. Kedden legfeljebb már csak 23-28, jövő szerdán pedig csak 18-25 fokot mérhetünk napközben – derült ki az OMSZ előrejelzéséből.

Hozzászólások