Havas Henrik őszintén mesélt Bajor Imre küzdelméről

Exkluzív részletek Kicsihuszár betegségéről

2014/09/04

Havas Henrik Hajdú Péternek adott exkluzív interjút a Frizbiben. Bajor Imre cimborája – így nevezte saját magát – elárulta az igazságot a betegséggel folytatott harcról, és megcáfolta azokat a pletykákat, amik a humorista körül keringtek az utóbbi időben.

Amellett, hogy jó viszont ápoltak, Havas Henrik is pontosan jól tudja, milyen megküzdeni egy betegséggel. Mivel sajnos neki is szüksége volt orvosi kezelésre, így saját kezelőorvosát ajánlotta Bajor Imrének. Ám nem vagyunk egyformák, ezért fordulhatott elő az, hogy Imre esetében nem hatott megfelelően a kezelés, hiszen nem hajtotta végre az utasításokat, sőt bizonyos vizsgálatokat nem is engedett elvégezni. Kicsihuszár inkább az alternatív orvoslást helyezte előtérbe.

„A mélytengeri moszat bejut a rákos beteg szervezetébe, ami valamilyen folyamatot indít el a rákos sejtben, akkor sugárkezelés jön, és akkor a rákos sejt úgy kezd el világítani, mint a ledlámpa –emlékezett vissza barátja szavaira Havas Henrik. Majd úgy robban szét a rákos sejt, mint amikor az üstökös behatol a föld légkörébe.”

Havas Henrik közel állt Bajor Imréhez, rendszeresen látogatta, és foci meccseket néztek együtt. Akarva akaratlanul is szóba került a betegség, és azok a gyógymódok, amiket éppen kipróbált a humorista. Barátja nyilván nem ölhette meg a reményeit, ezért inkább nem mondta el a véleményét az alternatív orvoslással kapcsolatban.

Mint köztudott, a színész Kínába utazott, hogy egy „korszerű, ausztrál pénzen létrehozott hipermodern klinikán” kapja meg a megfelelő ellátást. Két napig volt ott, de a horribilis számlák helyett szerény összeget kellett fizetnie. Ezért korrektnek tartja őket a tanár úr.

havashenrik2

Ellentétben Dr. Vargha Zoltánnal, Bajor Imre egyik gyógyítójával, ugyanis úgy véli, ez az ember bűncselekményt követett el azáltal, hogy a beteg számára reményt jelentett, és ezt kihasználva anyagi haszonra tett szert. Hiszen állandóan jelen volt a különböző bulvárlapokban, amivel tulajdonképpen ingyen reklámot biztosított saját magának. Nem csak a megtévesztés, de a tévedésben tartás is elkövetett bűncselekménynek számít.

Időnként egymásra néztek Ildikóval, a színész özvegyével. Valószínűleg akkor is, amikor a következőket mondta barátjának Bajor Imre: Henrik, most Németországból sikerült beszerezni azt a ciántartalmú gyógyszert, ami Magyarországon nem is kapható.”

Megdöbbentő részleteket is elárult cimborája állapotáról. Kiderült, hogy a sajtó híreszteléseivel ellentétben, szó sem volt arról, hogy javult volna az állapota, ám a beszéde csak az utolsó hetekben romlott meg. Nem voltak jelei a gyógyulásnak, és olyan sem volt visszajött volna az életkedve. A legrosszabb élménye talán az volt, amikor jött a nyár, és Imre szeretett volna lemenni saját medencéjébe. Ez mindenkinek reményt adhatott akkoriban, hiszen köztudott, hogy a mozgásszervi megbetegedéseket ilyen jellegű gyógytornákkal is kezelik. De sajnos erre – Havas Henrik tudomása szerint – nem került sor.

Előfordult, hogy Bajor Imre felhívta barátját, hogy a felesége főzze meg neki egyik kedvenc ételt, és menjenek át hozzá kártyázni. Ekkor a színész bal keze már nem mozgott, és a következőket gondolta a játékuk közben: Whisky nincs? Nincs. Nem pénzben játszunk, hanem zsetonban? Ez a vég…”

Természetesen nehéz volt ezekről beszélni Havas Henriknek, mert nem akart olyan információkat megosztani a nyilvánossággal, ami csak a szűk családi és baráti körre tartozik. Azt azonban elárulta, nem az egész természetgyógyászatot ítéli el, csupán csak azt, akik mások reményeit kihasználva tesznek szert anyagi haszonra.

képek forrása: TV2

Hozzászólások