Havazás is várható a hétvégén

Viharos szélre is számíthatunk

2015/01/24

Havazás, viharos szél is elképzelhető lesz az egész ország területén. Érdemes melegebben öltözni, mint az elmúlt napokban.

Borult lesz az ég. A Dunántúl legnagyobb részén havazás valószínű, a Duna vonala mentén és a Duna-Tisza közén napközben az eső mellett egyre inkább havas eső várható, a budai hegyekben, a Börzsönyben hó is lehet. A Tiszántúlon szombat estig csak eső lesz. A vizes hó a Dunántúl egyes részein már megmaradhat, 5 cm körüli hóvastagságnak a Bakonyban van nagyobb esélye. Az északi, északnyugati szél a Dunántúl nyugati felén többször viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű, a legenyhébb idő északkeleten várható.

Young woman at winter

Szél: Az északi szelet a Dunántúlon több helyen kísérik viharos széllökések, a legerősebb széllökések elérhetik a 70 km/h-t. (Hajnalban még északkeleten is lehet néhol viharos széllökés, majd ott jelentősen mérséklődik a szél.)

Csapadék: A Dunántúlon több helyen várható napközben havazás, de a talajon ez sokfelé olvadni fog. 5 cm-t meghaladó hó a Dunántúl középső és északkeleti részének magasabban fekvő területein valószínű. Többnyire tapadó hó várható.

Hófúvás: A Dunántúl középső, északkeleti részén a magasabban fekvő terülteken a viharos északi szél helyenként hóátfúvásokat okozhat.

 

Hozzászólások