Hazai híresség tett ajánlatot

Légy észnél!

2015/08/14

Ismert emberként óvatosan kell udvarolni, főleg ha otthon vár a család. Persze függ a szándéktól is, mert lehet az egy kósza flört, de konkrét szexuális felhívás is.  Kaptál egy ajánlatot, vajon élsz vele?

Burkolt formában előadni azt, ami amúgy nagyon is egyértelmű helyzet, igazi művészet. A férfiak még mindig nagyobb arányban vesznek részt ennek a közegnek az irányításában, több hatalom és magasabb pozíció jár nekik, ezzel együtt azt gondolják, nekik mindent szabad. Nőként igencsak kiszolgáltatott helyzet. Megpróbálod távol tartani magad valami olyantól, ami eleve benne van a levegőben, igyekszel nem tudomást venni róla, mégis, ha egy szépen tálalt szituációba csöppensz, kell egy kis idő, mire felismered a helyzetet.

Couple indoors. Couple having sex in the office. Office romance

Tiszteletet parancsoló, nagy tudású, szakmailag elismert férfi, aki letett valamit az asztalra, de pikírt stílusával jócskán megosztó figura, nem egy kollégánál kihúzta már a gyufát. Amolyan “túl sokat enged meg magának” arc. De ebben rejlik a varázsa, a személyes ereje. Kikezdhetetlen, mert legalábbis ezt a képet festi magáról. Közben vérben forog a szeme, ha friss húsra vadászhat, csak a megfelelő terepet kell megtalálni hozzá.

Egy ártatlannak tűnő ebédmeghívás munkáról, ahol előkerül a család, az asszony, mint beszédtéma. Távolról indított körök, aminek se füle, se farka, már-már azon töprengsz magadban, ez nem valami vicc-e tulajdonképpen. Miért áradozik a magánélete békéjéről és összetartó erejéről egy idegen nőnek? Miért gondolja, hogy egy munkaebédnek ez a legfontosabb alappillére? Azt mondta, eszébe jutott egy együttműködési lehetőség, ami talán érdekes lehet. Végig gondolod, mert még mindig nagy dolognak számít, ha ezt ő maga ajánlja fel. Biztosan meglátott valamit, ami szakmailag más, mint a többiben. Aztán kilencven kínos perc elteltével rájössz, hogy az ő tekintete sem ér átlag tizenöt centinél tovább. Elismerően megdicsér, hogy milyen okos lány vagy, hogy másfél óra elteltével megkérdezed, tulajdonképpen miért is ücsörögtök ti most ennél az asztalnál?

Couple indoors. Woman hugging a man in suit. Woman's hands on th

Közben számla rendez, udvarias férfiként természetesen áll a meghívás, míg te gyanakvóan visszavonulót fújsz, és csak nagyon óvatosan beszélgetsz tovább. Visszafele, séta közben megálltok egy sarkon, elmélázik néhány követhetetlen gondolaton, valamit magyaráz mégis a munkaajánlatról, aztán egy pillanat csend. Ha már úgyis éppen itt vagytok, felmehetnél megtekinteni az irodát, amely teljes véletlenséggel pont mellettetek van. Megkaptad a hivatalos ajánlatot. Zavarba jössz, csak menekülnél a helyzetből, millió gondolat fut végig a fejedben, ebből hogyan tudsz elegánsan kijönni?! Mivel a idő sürget, most köszönöd szépen, de inkább nem élsz a lehetőséggel, majd szemlesütve tovább sétálsz.

Ahogy távolodsz azon gondolkozol, vajon ez most az állásodba került-e? Az nem kétség, hogy helyesen cselekedtél, de meddig ér el a keze és mit jelenthet rád nézve egy óvatos visszautasítás? Eljött ugyan a pillanat, amikor zsigerileg kezdted érezni, hogy másról van itt szó, mint lehetőségről a karriered szempontjából. De most milyen veszély fenyeget? Kínos helyzet, csodálatos köntösbe bugyolálva, amiben az illető feddhetetlen, hiszen semmi sem lett egyértelműen kimondva. Csak tudod, hogy egyetlen dolgot akart: felvinni a lakásra. Ahol védtelen és kiszolgáltatott vagy. Ha abban a pillanatban igent mondasz, vállalod a következményeket. Hiába is áltatnád magad, tudod, hogy ez így van. De a nem egyet jelent a karriered végével? Most már mindegy. Egyszerűen csak sétálj tovább, és ne akarj visszamenni oda. A többi úgyis magától kiderül majd.

Hozzászólások