Házi fokhagymakrémleves – kezdő háziasszonyoknak is!

Láz és magas vérnyomás ellen is kiváló!

2015/01/30

Nemcsak finom, de még különböző betegségek ellen is kiváló a fokhagyma és a belőle készült fokhagymakrémleves. Most eláruljuk neked a receptet, amely alapján ha elkészíted, biztosan megnyalod mind a tíz ujjad.

Akinek magas vérnyomása van, egyen napi pár cikk fokhagymát, amivel megakadályozza az érelmeszesedést, ami azért jelenthet gondot, mert az érfal veszít rugalmasságából, így a vér nehezebben tud haladni a testben, nehézkesen tudja eljuttatni a sejtek számára az ásványi anyagokat, vitaminokat, valamint az oxigént.

Ha belázasodunk, akkor is kitűnő a fokhagyma, enyhíti a testhevülést. Főként a vastagbél-, a végbél- és a gyomorrákot lehet megelőzni, ha rendszeresen fogyasztunk fokhagymát.

iStock_000055651126_Small
Hozzávalók:

20-25 gerezd fokhagyma apróra vágva;
2 evőkanál olívaolaj;
1 hagyma apróra vágva;
egy negyed zeller gyökér;
2-3 burgonya;
egy teáskanál vaj;
2 szál sárgarépa;
petrezselyem zöldje;
só és bors ízlés szerint;
kis tejszín

iStock_000051990008_Small

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felaprított sárgarépát, zellert, burgonyát, és addig főzzük, amíg a víz forrni kezd.
Mikor a zöldségek megpuhultak, tegyük bele az apróra felvágott fokhagymákat, hagyjuk, hogy 5 percet még főjön az egész leves. Miután ez kész, vegyük elő a botmixert, majd jól dolgozzuk össze a levest, amíg szép krémes állagú nem lesz. A végén sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tejszín és az aprított petrezselyemzöld.

iStock_000019682218_Small

Hozzászólások