Házi krémes otthon

Készíts házi krémest húsvétra!

2017/04/12

Készíts házi krémest húsvétra! Ha van otthon bolti leveles tésztád, jelentősen lerövidítheted az elkészítési időt, és a saját munkádat is megkönnyíted vele.

Hozzávalók:

A krémeshez:

  • 1 csomag leveles tészta (mirelit)
  • 2 ek porcukor (a sima krémes tetejére)

A krémhez:

  • 1.5 l tej
  • 1.5 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 14 dkg rétesliszt
  • 5 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 33 dkg cukor

Elkészítés: 

1. A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen. Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni.

2.  A másfél liter tejből kevés tejet elkeverünk a pudingporral, a tojássárgájával, a rétesliszttel és 11 dkg cukorral. A tejet 11 dkg cukorral feltesszük melegedni, míg fel nem forr, felverjük a 3. adag 11 dkg cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.

3. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Alaposan keverjük folyamatosan. Ne ijedjünk meg, ha hirtelen sűrűsödik be, ez a rétesliszttől van.

4. Ekkor hozzákeverjük alaposan a kemény fehérje habot és az egyik megsült tészta lapra öntjük, szétterítjük. A másik lapot felvágjuk négyzetekre, és leszórjuk porcukorral, vagy ha francia krémes lesz belőle, akkor olvasztott tortabevonóval leöntjük és elkenjük rajta, majd mikor megkötött négyzetekre vágjuk.

5. Ha kihűlt a krém, rátesszük a porcukrozott tetőket.

Jó étvágyat!

Hozzászólások