Házi tormakrém

A húsvéti sonka elengedhetetlen társa

2016/03/27

A húsvéti sonka mellől nem hiányozhat a tormakrém. Mint mindenben, ebben is a saját készítésű sokkal finomabb, mint a bolti. Gyorsan dobd össze, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni!

torma02

Figyelem: a torma reszelést, ha egy mód van rá, mindenképpen szabadban végezzük és figyeljünk a légzésre. Nem vicc! A helyes légzés a torma reszelésénél a szájon be – orron ki. Ha fordítva csináljuk, és beleszagolunk a tormába, kicsit olyan lesz, mintha lefújtak volna gázspray-vel. 

Hozzávalók:

* 1 db kisebb lereszelt tormagyökér

* 1 db kisebb citrom leve

* 1,5 dl 30%-os főzőtejszín (vagy zsírosabb)

* ½ kk porcukor

* só

Elkészítése:

* hámozzuk meg a tormát, majd kislyukú reszelőn reszeljük le

* A lereszelt tormára csepegtesd rá a citromlevet.

* szórjuk meg a porcukorral és a sóval, majd keverjük össze.

* A tejszínt habosítsuk fel közepes keménységűre, majd tegyük bele a tormát.

* Jó alaposan forgassuk össze, hogy egyenletesen elkeveredjen.

Ha megvan, zárt edénybe tegyük és hűtőben legalább egy éjszakát pihentessük.

A húsvéti sonkához kiváló, de nagyon jól megy főtt húsokhoz is.

Jó étvágyat!

Hozzászólások