Házias diótorta

Ez a diótorta recept közel 100 éves

2016/09/07

Ma egy számomra igazán kedves receptet hoztam el nektek. Mindenki szereti a házias ízeket, ez a mostani pedig egy közel 100 éves recept.

A házias diótorta a kedvenc süteményem, a házias jelzőt pedig azért érdemelte ki, mert a dédnagymamám konyhájából származik. Ha pontosan követitek a recept minden egyes pontját, biztos hatalmas sikert arattok vele a tálaláskor. Tökéletes születésnapra vagy csak úgy egy könnyű sütinek.

Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 40 dkg darált dió
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • két csapott evőkanál liszt

Hozzávalók a krémhez:

  • 30 dkg vaj (80%-os zsírtartalmú)
  • 15 dkg porcukor
  • tej
  • 4 dkg csoki

A tészta elkészítése:

1. Simára keverjük a 8 tojássárgáját a 8 evőkanál cukorral. Mikor már habos és a cukor elolvadt, hozzáadunk 8 dkg darált diót. 

2. Az elkészített masszához hozzáadunk 4 evőkanál zsemlemorzsát, két csapott evőkanál lisztet és végül a habbá vert tojásfehérjét.

A krém elkészítése:

1. Habosra keverjük a 30 dkg vajat a 15 dkg porcukorral. Közben egy kevés tejben megfőzzük a maradék diót (kb fél dl, hogy krémes legyen). 

2. Összeöntjük a vajas-cukros masszát a diós krémmel és hozzá keverünk 4 dkg csokit, míg meleg.

3. Ketté vágjuk a tésztát, és megkenjük a krémmel. A torta tetejét megpörkölt dióval díszíthetjük. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások