Hazudtak Kozso egészségi állapotáról

Megszólalt a klinika igazgatója

2014/11/04

Kozso intenzív osztályra került október 20-án, az életmentő beavatkozás után. Azóta többször hallhattunk és olvashattunk a szomorú szamuráj egészségi állapotáról, azonban kiderült, nem volt minden igaz…

kozso

„Egy születési rendellenesség következményeként kellett kés alá feküdnie Kozsónak. Ezt először 2011-ben, az agyvérzése után diagnosztizálták az orvosok. Érdaganatot találtak a fejében, ugyanakkor értágulatot is” – árulta el a Borsnak korábban Mára Krisztián, az I Love Retro menedzsere.

Ezen kívül a beavatkozás részletes beszámolóját is megismerhettük: Az operáció 11 órán keresztül zajlott. Szombaton lekapcsolták a lélegeztető gépről, azóta pedig már fel is ébresztették a mesterséges kómából, de még mindig az intenzív osztályon kell maradnia, ugyanis állapota egyelőre instabil. Kozso tudta, hogy mire vállalkozik, hiszen átesett az előzetes kivizsgálásokon. Szembesülnie kellett azzal, hogy több helyen sem vállalták a műtétet, így egy vidéki kórházban végezte el egy specialista a beavatkozást, amire az úgynevezett agyi ér-torz képződmény miatt került sor.

kozso8
(fotó: Bors/Végh István)

Dr. Büki András, a Pécsi Idegsebészeti Klinika igazgatója beszámolt a valós tényekről, ami Kozso állapotát illeti, véget vetve a találgatásoknak. Komplikációk merültek fel az operáció közben – az érképződmény újra vérezni kezdett – emiatt sajnos tovább fog tartani az énekes felépülése. Ezen kívül az is kiderült, hogy Kozso nem volt sem kómában sem lélegeztető gépre kötve a műtét után. De az biztos, hogy a neheze még hátra van, ugyanis hat alfaja létezik ennek a betegségnek. A legsúlyosabb esetben csak 40% az esélye van a gyógyulásnak, viszont a legjobb esetben pedig 99% – az orvos nem árulta el, hogy az énekes melyik típusba tartozik. „A lakosság ezredrésze szenved ebben a betegségben, amelyről egyelőre nem tudni, hogy kimenetelét befolyásolja-e a stressz vagy valamilyen életmód” – mondta el Dr. Büki András a lapnak.

Hozzászólások