Hazugság a Keresem a családom egymásra találása

Megszólalt az apa

2015/11/19

Megható jelenet volt, amikor a Keresem a családom első részében a két testvér, Bernadett és Edina évek után végre egymásra találtak. A bökkenő csak az, hogy a két nő valójában évek óta tartja a kapcsolatot, bejelölték a Facebookon egymást és leveleztek is.

A két testvér egészen kisgyermekkoruk óta nem találkozott egymással. Edina és Bernadett közös apukájuk révén féltestvérek, csakhogy az élet elsodorta őket egymástól: míg Edina Tatabányán óvónő, addig Bernadett Johannesburgban él. Ő az idősebb: hét éves volt, amikor utoljára találkozott ötéves húgával.

Edina akkor látta meg Bernadettet, amikor az az 1992-es Magyarország szépe versenyt megnyerte. Ekkor édesapja segítségét kérte, hogy felvehesse a kapcsolatot nővérével (aki időközben Johannesburgba költözött és családot alapított), de a férfi nem segített neki. Edina nem adta fel, és végül meg is találta Bernadettet, így alakult ki köztük a kapcsolat, ami azóta is tart.

Keresem.a.csaladom.2015.csoport
Hazudtak a készítők?

Nem a Keresem a családom tehát az a műsor, ahol újra sikerült egymásra találniuk, Edina mégis megmagyarázta, miért volt fontos Lilu segítsége.

„Ahogy a műsor készítői, úgy én sem állítottam soha, hogy nem tudtam Bernadettről, én azt mondtam a műsorban is, hogy negyven éve nem találkoztam a testvéremmel. Tehát itt semmi olyasmi nem volt, hogy én nem tudok róla semmit, vagy nincs háttérinformációm róla. Beszéltem Hadas Krisztáékkal, akik azt mondták, hogy ez egy teljesen korrekt történet, én ahhoz kértem segítséget, hogy találkozhassak a húgommal. Hálás vagyok, hogy ezt lehetővé tették, nélkülük ez nem sikerült volna” – mondta Edina a Borsnak.

„Én úgy tudom, hogy bejelölték egymást az interneten, erről szólt is Edina, a valódi kapcsolat azonban a mi segítségünkkel jött létre, hiszen előtte csak gyermekkorukban találkoztak” – védte meg a műsort Máté Kriszta, a műsor producere.

Hozzászólások