Hazugságok keringenek Michael Schumacher állapotáról

Két éve már, hogy síbaleset érte

2015/12/22

Éppen két éve, alig néhány nappal karácsony előtt tragikus síbaleset érte a világbajnok Forma1-es pilótát. Michael Schumacher azóta otthonában lábadozik, állapotáról most újabb hírek kaptak szárnyra, de a menedzsment cáfol: továbbra sincs jól a sportoló.

A német Bunte magazin címlapon hozta a szenzációs hírt: Michael Schumacher lassan, de gyógyul, már képes járni és néhány lépést tenni, a bal karját is felemeli egy darabig. Óriási bravúr lenne a hétszeres világbajnoktól és szinte az egész világ azért szurkol, hogy ez igaz legyen! Ám a menedzsment rögtön rácáfolt a jó hírekre. “Sajnálattal kell közöljük, hogy a nemrégiben megjelent hírügynökségi információk hamisak, Michael nem képes a lábára állni” – áll a közleményben, amit a Daily Mailen olvashatunk. “Az ilyen felelőtlen spekulációk komolytalanok és csak rombolják a helyzetet. Michael védelme nagyon fontos a számunkra. Ráadásul hamis reményeket keltenek az érte aggódókban” – tette hozzá a menedzsment.

schumacher-eurosport

A német magazin azt állítja, hogy megbízható forrásból értesültek a világbajnok állapotáról, aki szerint már képes segítséggel néhány lépést megtenni, és az egyik karját is bizonytalanul ugyan, de felemeli. A terapeuták továbbra is gondját viselik, ahogyan a felesége is, de nem képes még önállóan ellátni magát. Az informátor szerint nagyon vékony, mert sokat fogyott. Talán ez az egyetlen valósnak mondható hír.

Schumacher és családja 2013. decemberében síelt a franciaországi hegyekben, amikor a súlyos baleset történt. A pilóta egy sziklának csapódott, betört a feje, balesete után azonnal kórházba szállították. Eleinte szörnyű hírek láttak napvilágot, az idegsebészeti beavatkozást követően nem sokan jósoltak túlélést a közkedvelt sportolónak. A ma már 46 éves sztár sokáig volt kómában, felesége eladta norvégiai házukat és magánrepülőjüket is, majd a Genfi-tó partjára költöztek, ahol teljes ellátásban részesül saját otthonukban. Schumi ugyan magához tért, de állítólag továbbra sem képes a kommunikációra, bár állapota stabilnak mondható.

Jelen állás szerint még mindig egy óriási csodára van szükség ahhoz, hogy valaha teljes értékű életet tudjon élni, de legalábbis képes legyen megölelni a gyermekeit.

Hozzászólások