Hernádi mond búcsúbeszédet a Kicsihuszár temetésén

Augusztus 22-én vesznek örök búcsút Bajor Imrétől

2014/08/16

A mindig derűs és nagy munkabírású Bajor Imre nyilvános temetése augusztus 22-én 15 órakor lesz a Farkasréti temetőben. A családon, barátokon és kollégákon kívül, a rajongók is búcsút vehetnek kedvenc művészüktől. 

Bajor Imre halála az egész művész társadalmat – és nem csak – megbolygatta. Barátok, családtagok, ismerősök nem tudják túltenni magukat egy ilyen nagyszerű ember halálán.

Koós János a máig nem tudja felfogni barátja eltávozását, elmondása szerint nem így kellett volna ennek történnie.

Pasik 01

Gálvölgyi János nyaralása során szerzett tudomást a hírről, amely mélyen letaglózta őt, és természetes, hogy barátja temetésére hazajön.

Ónodi György a Heti Hetes főszerkesztője elmondta, hogy a tagok közös koszorút visznek és a művésztársak nevében Hernádi Judit mond majd beszédet.

Mint ismeretes a művésznőt és Bajor Imrét szoros barátság fűzte egymáshoz,  és bár Hernádi Judit nem szívesen vállalja a búcsúbeszédet – hiszen ilyet az ember nem könnyű szívvel vállal, – de nem hátrál meg a feladat elől.

De nem csak ők, hanem korábbi pályatársak is meleg szívvel emlékeznek a nagyszerű emberre.

Horváth Ádám a Szomszédok című teleregény író-rendezője azt mondta, minden napra, amikor együtt forgattak, szívesen emlékszik vissza. Felidézte, hogy Frajt Edit színésznő meghívására nézte meg a Hyppolit, a lakáj 200. előadását és abban látta Bajor Imrét. “Ekkor határoztam el, hogy erre a színészre muszáj kitalálni egy figurát. Így született meg Oli úr, aki a maga furcsaságával együtt nagyon népszerű lett” – fogalmazott a Kossuth-díjas rendező.

20140316bajor-imre-eletmento-utazasa-kinaba

Mint mondta, Bajor Imre ezzel a szereppel lett igazán népszerű és ismert. “Ezért kaptam tőle egy kazettát, amire az van ráírva, hogy második szülőapámnak örök szeretettel és hálával”. Véleménye szerint Bajor Imre a munkán kívül inkább visszahúzódó ember volt, ezért is élt szívesebben vidéken, de nagyon szerette a társaságot, ilyenkor mindig ragyogott és jókedvű volt.

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője arról szólt, hogy sokat dolgozott együtt a Rádiókabaréban Bajor Imrével, aki nagyszerű komikus volt. “Több generáción áttekintve, hozzá hasonlót nehezen fognak találni” – hangsúlyozta. Visszaemlékezett arra, hogy Bajor Imre mindig támogatta a fiatalabb pályatársakat, előadta írásaikat, segítette beilleszkedésüket. “A karrieremet kicsit neki is köszönhetem, szinte végigkísérte humorista pályafutásomat a kezdetektől” – fogalmazott Litkai Gergely. A Bajor Imre játszotta karakterek közül kiemelte Ede bácsit (Én, a Gyula meg a Tóth Ottó), Oli urat és a Falugyűlés tanárnőjét, amelyek “mind meghatározóak voltak” Bajor Imre pályafutásában.

Bajor Imrét életének 58. évében érte a halál. A művész régóta szenvedett daganatos megbetegedésben.

Hozzászólások