Tizenhét turistát lőttek le a terroristák Tunéziában

A német áldozatok éppen múzeumba látogattak

2015/03/18

Szerdán felfegyverzett terroristák rontottak be a Parlamenthez közel álló Brado Múzeumba Tunézia fővárosában, Tuniszban, és az ott tartózkodó külföldi turistákra támadtak. Közülük tizenhetet megöltek, de a tűzpárbajban mások is életüket veszítették.

A terroristák eredeti célpontja a múzeum mellett álló Parlament volt, amibe egy autóval hajtottak be, majd a rövid támadás után a szomszédos Bradóba vonultak vissza. Itt aztán senkinek nem akartak kegyelmezni, de a hivatalos források szerint, több mint száz külföldi turistát sikerült kimenekíteni.

Tunéziai források szerint azonban nem volt sikeres az akció, tizenhét turistát – németeket, olaszokat, spanyolokat és lengyeleket – megöltek, de a támadásban mások is megsérültek. Több tucat embert kellett kórházba szállítani. Egy tunéziai állampolgár és egy rendőr életét vesztette, a fegyveresek közül ketten haltak meg a tűzpárbaj során.

tunezia_terror

A lövéseket túszejtés is követte, ami a hírek szerint két és fél órán át tartott. Egyelőre nem tudni, kik állnak a támadás mögött, de az biztos, hogy az eset nagyon rossz a turizmusát éppen fellendíteni igyekvő Tunéziának, mivel a terrorista veszély újra megnőtt az országban.

Hozzászólások