Heteken belül eldől, Golyó mikor küzdhet a magyar bajnoki címért

Negyedik a ranglistán, minden feltételnek megfelel

2015/03/23

Nem kell már sokat várni arra a magyar nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzésre, amelyet manapság a legjobban szeretnének látni a hazai bokszrajongók. A veretlen Bogdán ˝Golyó˝ Zsolt legutóbbi győzelmével negyedik helyre lépett fel a ranglistán, így a Profiboksz Szövetség elnöke szerint bármikor sor kerülhet arra, hogy megvívjon a bajnoki címért Csala Zoltánnal.

Bogdán ˝Golyó˝ Zsolt március 14-én kilencedik profi nehézsúlyú mérkőzésén is győzött, ráadásul hatodszor kiütéssel. A ceglédi bokszgálán a robusztus horvát Vjekoslav Bajicsot háromszor küldte a padlóra, a második menetben a bíró véget is vetett az összecsapásnak.

A GBF (Global Boxing Federation) nehézsúlyú világbajnoka sosem rejtette véka alá, hogy fő célja most a magyar profi nehézsúlyú bajnoki cím megszerzése. Az öv birtokosa jelenleg Csala Zoltán, aki a tavaly decemberi, budapesti gálán szerezte meg azt Petrányi ˝Csepi˝ Zoltántól, ugyanezen a rendezvényen Golyó egyébként a brit Danny Williamset győzte le pontozással.

Bogdánnak legújabb győzelmével már 21 pontja van, ezzel pedig a negyedik helyre lépett fel a magyar profi nehézsúlyú ranglistán. Közte és listvezető Csala (82 pont) között Petrányi (69 pont) és Csomor András (29 pont) van, így Golyó egyre komolyabb pozíciót tölt be a potenciális kihívók között.

“Most már gyakorlatilag bármikor aktuális lehet egy Csala-Bogdán címmérkőzés, és reméljük, létre is jön – mondta az RC Newsnak Győryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Profi Ökölvívó Szövetség elnöke. – Zsolt minden technikai feltételnek megfelel: volt már nyolcmenetes mérkőzése, pozitív mérleggel rendelkezik, és a helyezése alapján is komoly kihívónak számít.”

“A szabály szerint egy profi bokszolónak, aki megszerzi a magyar bajnoki övet, első körben három hónap áll rendelkezésére, hogy jelezze, mi a szándéka a címmel: megvédi, vagy lemond róla – tette hozzá az elnök. – Ez azt jelenti, hogy Csala Zoltánnak, illetve a mögötte álló Profibox Promotion-nek március végéig jeleznie kell szándékát a szövetség felé.”

“Egy-másfél héten belül tehát eldől, mik a bajnok szándékai. Halasztás egy esetben lehetséges, ha jelzi, hogy szeretné megvédeni a címét, de sérülés hátráltatja. Ebben az esetben plusz két hónapot kap tőlünk a felkészülésre. Elképzelhető forgatókönyv szerintem, hogy Csomor András és Bogdán Zsolt vív egy meccset azért, hogy ki küzd meg Csala Zoltánnal a címért. A döntés a Profibox Promotion kezében van.”

˝Csalát erős bunyósnak tartom, aki nem túl képzett, viszont ezt kompenzálja az elszántságával – nyilatkozta az RC Newsnak Golyó. – A széles, nagy ütéseire kell majd figyelnem, amit sokszor megindít, és nagyon meg is húzza. Kemény harcra készülök, győzni megyek a ringbe, úgyhogy azt már most megígérhetem, hogy még annál is jobban felkészülök, mint eddig bármikor. Kell nekem a magyar bajnoki öv! Szerintem év végén fog összejönni egy címmérkőzés, én decemberre számítok rá. Addigra meglesz a tíz győztes meccsem, és remélhetőleg egy új, magasabb címmérkőzésre is lehetőséget kapok. Erre az évre nagyon komoly terveink vannak.˝

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások