A héten már mínusz fokokra lehet számítani

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul

2014/10/27

Az alacsony szintű felhőzet és a köd hétfő délelőtt szinte mindenütt feloszlik, csupán nyugaton maradhatnak erősen felhős körzetek. Csapadék nem várható, legfeljebb a ködös részeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet ma mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul majd.

Hétfőn délelőtt szinte mindenütt feloszlik a felhőzet, csupán nyugaton maradhatnak felhős körzetek. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul, északon és keleten valószínű a fagy. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden a reggeli ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén túlnyomóan napos idő várható, de elsősorban a Dunántúl nyugati részén tartósabban megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem lesz. A minimum hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a maximum hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön a ködfoltok megszűnése után változóan felhős időre lehet számítani. Szerdán néhol – nagyobb eséllyel keleten – kialakulhat kisebb eső. Csütörtökön nem várható csapadék. Szerdán a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok lehet. Nappal 8-13 fokig melegedhet a levegő. Csütörtökön a minimum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximum hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Pénteken és szombaton nyugaton lehet felhősebb az ég, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken mínusz 2 és plusz 3, szombaton mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul. Pénteken napközben 9-14, szombaton 8-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, reggel többfelé várható köd, de számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 8-13 fok között alakul. A tartósan ködös tájakon viszont 5 fok alatt marad a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

185780937

Európa északkeleti harmadán folytatódik a téli idő. Éjszakánként az Ural előterében több helyen -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, de a nappali órákban már kissé szelídült a hideg; az elmúlt napokhoz képest kisebb területen fordul elő napközben is fagy. A Balkán-félszigeten élők is ízelítőt kaptak a télből; Románia és Bulgária egyes vidékein az elmúlt napokban 15-30 centiméter hó hullott. A kontinens legmelegebb pontja viszont továbbra is a Pireneusi-félsziget; ott szinte zavartalan a napsütés, és még többfelé 25, helyenként 30 fok fölé melegszik a levegő.     Nyugat- és Közép-Európában napos és erősen felhős területek egyaránt előfordulnak, a hőmérséklet csúcsértéke a nyugati területeken 12 és 20, az Alpok és a Kárpátok térségében 8 és 14 fok között változik. Hétfő estig a Kárpát-medencében is már nagyobb területen számíthatunk napsütésre. A hőmérséklet viszont kissé alacsonyabb lesz az átlagosnál; a hideg hajnalt mérsékelt felmelegedés követi. – MTI

Hozzászólások