Hétfőre egyre több helyen kell havazásra számítanunk

-15 fokig is süllyedhet a hőmérséklet

2016/01/03

Az ország északkeleti harmadán szűrt napsütésre, másutt erősen felhős, borult időre van kilátás. Kisebb havazás a Dunántúlon többfelé, valamint délen fordulhat elő. Az északkeleti szél többfelé felélénkül, helyenként erős lökések kísérik. A kevésbé felhős északkeleti tájakon hajnalra -15 fokig is süllyed a hőmérséklet, napközben -1, -6 fok várható.

Vasárnap sem lesz front térségünkben, de a fokozottan érzékenyek körében gyenge kettősfronti tünetek előfordulhatnak. Fejfájás, vérnyomás panaszok jelentkezhetnek. A borongósabb tájakon élők körében fáradékonyság, lehangoltság, dekoncentráltság is előfordulhat, valamint a többfelé megélénkülő szél ronthatja komfortérzetünket. A fagyos időben erősek lehetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint végtagfájdalmak, görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Hétfőn kezdetben északkeleten még kisüt a nap, később erősen felhős, borongós időre számíthatunk országszerte. Hószállingózás, havazás már egyre többfelé kialakulhat. Nyugaton és a középső országrészben élénk, erős lesz a légmozgás, de estére mérséklődik.

Kedden eleinte elszórtan, később többfelé alakulhat ki havazás, havas eső. Kissé enyhül az idő, napközben az ország déli, délkeleti felén fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán már az ország nagy részén fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet. Kisebb havazás, havas eső szórványosan a déli tájakon lehet még, északon északkeleten felszakadozik a felhőzet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások