Hétköznapi hős mentett meg egy kisfiút

Egy határozott mozdulat, mikor mindenki más félre húzódott

2016/03/08

A baseball igazán veszélyes sport tud lenni. A hétvége akár tragédiába is fordulhatott volna, de szerencsére egy névtelen hős megmentette a napot!

A hétköznapi hősök bizonyítják, hogy van még reménye az emberiségnek. A legváratlanabb helyzetekben tűnnek fel, hogy apró jócselekedeteikkel nyújtsanak segítséget a bajbajutottakon. Nem keltenek feltűnést, nem viselnek amerikai mozifilmekből megszokott giccses álruhát, tehát csak akkor vesszük észre őket, amikor előtör belőlük az önfeláldozó hajlam, amiről addig talán ők sem tudtak.

Múlt szombaton, egy floridai baseball meccsen váratlan dolog történt, aminek súlyos következményei lehettek volna. Egy játékos kezéből kicsúszott az ütő és nagy sebességgel a nézők felé repült. Egy kisfiút vett célba, de köszönhetően egy aviátor szemüveges, sapkás idegennek, mégsem történt baleset.

 

Az ifjú szurkoló éppen a telefonját nézegetette és mit sem sejtett arról, ami a pályán történik, de a hihetetlen reflexekkel rendelkező férfi figyelmes volt, a kissrác arca elé nyújtotta sziklaszilárd karját, amivel sikerült hárítania az ütést. Ahogy a képen is látható, a vészes pillanatban mindenki más ösztönösen magát védte, egyedül ő reagált hősiesen. Mindeközben hihetetlenül higgadtnak és lazának tűnik.


Forrás: Huffingtonpost

Hozzászólások