Hétvégén a futás lesz a legjobb program

Tedd próbára magad valamelyik távon!

2015/10/09

A hétvégén kapcsoljunk magasabb fokozatba, és töltsük meg az őszi időt energiával! Erre szuper terepet adnak a futóversenyek.

30. SPAR Budapest Marathon
Budapest – 2015. október 11.
Három évtized alatt legendássá vált a SPAR Budapest Maraton Fesztivál, az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, melyre évente több mint 20 ezer futót regisztrálnak. A 2014-es rendezvényre 23.450 regisztráció, s ezen belül 3.300 nemzetközi regisztráció érkezett, elsősorban Franciaországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból és Lengyelországból. Soha ennyien nem voltak még hasonló eseményen. Gyere el te is, válassz magadnak egy távot, légy részese ennek a hatalmas futóünnepnek a harmincadik, jubileumi Budapest Maraton és Futófesztivál évében!

26_SPAR_Budapest_Maraton_utvonal_0993

Várfutás
Szigliget – 2015. október 10.
Október 10-én rajthoz állhatnak azok a sportolni vágyók, akik a Szigligeti Várfutáson szeretnének részt venni. A Várfutással szeretnénk évről-évre egy történelmi eseménynek emléket állítani. A XVI. században a portyázó törökök megtámadták a szüretelő szigligeti parasztokat. Az akkori várkapitány, Palonai Magyar Bálint katonáival a segítségükre sietett és felmenekítette a szüretelőket a várba. Az akkor életükért futó szigligetieknek állítunk emléket ezzel a rendezvénnyel. A Várfutás során a futók 6 és 10 km-es távot teljesíthetnek. A futóverseny célja hol lenne máshol, mint a szigligeti várban.

Szigliget_Varfutas_3

Art Market Budapest
Budapest, Millenáris – 2015. október 8-11.
A 2011-ben létrejött ART MARKET BUDAPEST nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár különleges találkozási pont a művészek és műgyűjtők, szakemberek és a művészet szerelmesei számára. A vásár olyan művészeti kompozíciót mutat be Európa talán legkülönlegesebb kiállítási csarnokaiban, amely a legpatinásabb nemzetközi vásárokról ismert kiállítóknak is lehetőséget ad, de kiemelten kezeli a máshol talán még nem is látott, a nemzetközi színtéren még fiatal galériákat és művészeket, köztük a jövő épp most feltörekvő sztárjait. A jelentős nemzetközi érdeklődés, a több mint 30 országból érkező kiállítók és a 25.000 főt meghaladó nemzetközi közönség egyértelművé tette, hogy a művészeti világnak és a széles közönségnek egyaránt igénye van egy ilyen különleges találkozóra.

AMB_2011_2

Siófoki Halfesztivál
Siófok- 2015. október 9-11.
Ahol a magyar hal (cs)úszik
A Siófoki Halfesztivál harmadik ízben kerül megrendezésre Siófok Fő terén. Az új kulturális és gasztronómiai fesztiválon ezen a hétvégén minden a halról szól. Az esemény tematikájában a Balatonhoz, a halhoz, a halászathoz és a horgászathoz kapcsolódik. A fesztivál a hagyományos gasztronómiai és kulturális kínálaton túl bepillantást nyújt a balatoni halászat tevékenységébe. Ezen túlmenően horgász- és főzőverseny, valamint egyéb tematikus kísérőprogramok is színesítik a rendezvényt.

Hozzászólások