A hétvégén hűvösebb, többnyire borús, esős lesz az idő

Ne hagyd otthon az esernyőt!

2014/08/15

A hétvégén többnyire borús lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Ezzel együtt hűvösebb is lesz, néhol csak 21 Celsius-fokig melegszik majd a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

clouds-cloudy-meadow-2271-826x550

Pénteken napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, késő délutántól a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben az Északi-középhegység térségében egy-egy zápor, estefelé nyugaton helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az ország középső területein megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg meg is erősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-17 fok között, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között valószínű.

Szombaton hajnalban, reggel erősebben, napközben változóan felhős idő várható. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, északkeleten néhol zivatar is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon és a középső tájakon időnként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappali 21-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap északkeleten lehetnek néhol záporok, s a szél is csak helyenként élénkül meg. A minimumhőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 21-26 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

 

Hozzászólások