A hétvégén is többfelé lehet záporeső, zivatar

Ősziesre fordult az időjárás, érdemes melegebben öltözni

2014/08/22

A hétvégén több napsütésre lehet számítani, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra. Vasárnapra némileg mérséklődik a felmelegedés, néhol csak 18 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat  országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka a nyugati, délnyugati megyéket leszámítva már jellemzően derült lesz az ég. A szélvédett tájakon foltokban köd képződhet, amely péntek reggel gyorsan megszűnik. Ezt követően délelőtt alapvetően derült, napos idő várható. Délután azonban az ország délnyugati, nyugati részein erősebben megnövekszik a felhőzet, és ott helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Néhol napközben megélénkülhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 6-12 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 23-26 fok között alakul.

Szombaton a rövid napos időszakok mellett, több helyen valószínű záporeső, helyenként zivatar is. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatart átmeneti szélerősödés kísérheti. A minimum hőmérséklet 11-16, a maximum hőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de ismét több helyen lehet záporeső, főként keleten zivatar. Többfelé megerősödik majd a szél is. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Nappal 18-23 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

 

Hozzászólások