Hétvégére végre kisüthet a Nap

Enyhül az idő

2015/02/13

Nyugaton és északon erősen felhős, párás – éjszaka ködös – és napos területek egyaránt lesznek. Délkeleten, keleten túlnyomóan derült, napközben sütni fog a Nap.

Legfeljebb a ködös vidékeken lehet néhol szitálás, másutt csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 4 és 9 fok között alakul, de a tartósabban felhős tájakon hidegebb lesz.

iStock_000020196156_Medium

A Skandináv-félsziget északi része fölött ciklon örvénylik, a hozzá tartozó frontok meghatározzák Észak-Európa időjárását. Arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék, többnyire havazás, hózápor, de a délebbi területeken néhol az eső esik. Ugyanakkor Európa középső és déli területén egy hatalmas méretű anticiklon húzódik.

Területén változóan felhős, párás, helyenként tartósabban ködös az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb néhol alakul ki szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti és az északkeleti vidékeken 0 és -7, a középső tájakon többnyire 1 és 8 fok között alakul.

A legmelegebb délen, délnyugaton van, ahol kisüt a Nap, ott a kora délutáni órákra 10 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, lényeges időjárás-változás nem várható.

Hozzászólások